Israel ja USA laittavat isompaa vaihdetta silmään Palestiinan alueiden valtauksessa

Maailman johtaja eli USA:n presidentti päätti pari viikkoa sitten, että Israelin siirtokunnat sotien rintamalinjan palestiinalaisella puolella eivät ole kansainvälisen lain vastaisia. (Ne ovat kyllä, mutta USA:n presidentti on maailman johtaja, ja johtaja saa päättää.)

Mitätön pieni lakitekninen linjanveto kantaa jo hedelmää, ja Israel on päättänyt perustaa uuden vain juutalaisille tarkoitetun siirtokunnan 200,000 asukkaan palestiinalaisen kaupungin Hebronin ydinkeskustaan.

https://www.japantimes.co.jp/news/2019/12/02/world/social-issues-world/u-s-drops-opposition-israel-plans-new-jewish-settlement-hebron-flash-point/#.XeV-P9VS82w

Viimeisten vuosikymmenien aikana Israel on rakentanut siirtokuntia huomaamattomampiin paikkoihin, syrjäseuduille jossa palestiinalainen asutus tai muu maankäyttö on ollut vähäistä. Mutta USA:n kritiikittömän tuen ja uuden lain tulkinnan (vai sanoisiko: lain huomiotta jättämisen) kannustamana Israel laittaa nyt vähän isompaa vaihdetta silmään, ja tekee juutalaisen väestön istutuksen suuren palestiinalaisen kaupungin ydinkeskustaan.

Sillä välin Euroopan Unioni pyörittelee peukaloitaan, kuten aina ennenkin. EU:n poliitikot vaivautuvat sentään hieman teeskentelemään että heitä kiinnostaa Palestiinan tilanne, vaatimalla että Israelin laittomissa siirtokunnissa valmistetut tuotteet pitää merkitä Länsirannalla valmistetuiksi, ”jotta kuluttajat voivat tehdä eettisiä ostopäätöksiä”. Sillä välin kun poliitikot jättävät tekemättä ”eettisiä johtopäätöksiä” näiden tuotteiden maahantuonnin laillisuudesta EU:n alueelle.

Lähi-Idän ”rauhan prosessi” etenee kuin juna kohti määränpäätä, eli roskakoria.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu