Israelissa kehitetään maailman arvokkainta bisnestä: kohdun ulkopuolista raskautta

Jos vauvan saisi tilata netistä, lasten hankkiminen olisi suositumpaa kuin nykyään. Olen monta kertaa kuullut jonkun naisen toteavan, että ”siihen hommaan en enää rupea, se on varma”. Lasten synnyttäminen kun ei ole niin kovin helppoa, eikä kaikkien mielestä mukavaakaan. Ja monelle täysin mahdotonta, hedelmättömyyden tai korkean iän takia.

Jossain blogissa joku kyseli viime vuonna, mistä Suomelle seuraava Nokia? Kommentoin siihen blogiin, että annan ilmaiseksi pari neuvoa (loput neuvot pidän omana tietonani): kehittäkää menetelmä alkion kasvattamieksi kohdun ulkopuolella syntyväksi lapseksi asti, niin siinä on maailman rahakkain bisnes.

Israelissa ollaan näköjään jo asialla:

https://yle.fi/uutiset/3-11842501

Tässä vaiheessa kehitystyötä asiaan ei liity kovin suuria eettisiä ongelmia, joten kehitystyö onnistuu demokraattisissakin valtioissa. Jossain myöhemmässä vaiheessa, kun muovikohdusta alkaa syntyä eläviä eläinten pentuja (totta kai tähän tavoitteeseen tullaan pääsemään), tulee vastaan se iso kysymys ja houkutus: Saisiko myös ihmisen lapsia tuotettua samalla menetelmällä?

Se osuus kehitystyöstä saattaa toteutua jossain erittäin hämärien valtioiden salaisissa bunkkereisssa, koska menetelmä tulee tuottamaan kuolleita tai kehitysvammaisia sikiöitä niin kauan kunnes se alkaa tuottaa onnistuneesti eläviä ja terveitä ihmislapsia.

En olisi välttämättä ennustanut, että oman elämäni aikana tulen näkemään päivän jolloin ihmisen lapsia voidaan tuottaa teollisesti kohdun ulkopuolella, mutta tuo uutinen Israelista viittaa siihen suuntaan, että niin saattaa sittenkin vielä käydä. Jos sellaista palvelua kuvaisi globaaliksi miljardi-luokan bisnekseksi, se olisi asian vähättelyä. Miljardi tulee olemaan pikkurahaa siinä liiketoiminnassa, kun sadat miljoonat varakkaiden maiden naiset ottavat pankista viiden tonnin lainan, välttyäkseen kymppitonnin tulonmenetykseltä, sekä kivulta ja säryltä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu