Italia taas kriisissä, uusi ”kertaluontoinen” tekeillä: Suomen pitäisi alentaa verotusta, niin ei tarvitsisi maksaa Italialle

Twitter-persoonallisuus Miikka Korhonen vuolaisi tänään nokkelan ajatuksen:

”Onko tästä edes vuottakaan, kun Italiaan lapattiin about 190mrd, joista iso osa lahjarahaa?

Tämä on loputon kierre, siksi suomalaisten verotusta on leikattava, ettei valtiolla ole varaa lahjoittaa rahojamme ulkomaille.”

https://twitter.com/miikka_korhonen/status/1537344602814005249

Italia on varakkaampi kansakunta kuin Suomi, jos asiaa katsotaan kansalaisten keskimääräisen varallisuuden perusteella. Silti Suomi maksaa kohta taas uutta tukipakettia Italialle, koska Italian valtio on köyhä, ja Suomen valtio on kuulemma varakkaampi.

https://yle.fi/uutiset/3-12483814

Suomen kansalaisilla ei olisi varaa (tai ainakaan mitään mieltä) maksaa Italian kansalaisille tukea, koska miksi köyhempi maksaisi varakkaammalle ”tukea”? Mutta Suomen valtiolla on varaa maksaa tukea Italian valtiolle, koska korkean verotuksen (ja vähäisemmän veronkierron) ansiosta Suomen valtion tulot ovat vahvemmassa kunnossa kuin Italian valtion tulot.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Median_wealth_per_adult_in_Europe_%282019%29.png

Miikka Korhosen nokkela ehdotus on, että laitetaan Suomen valtion tulovirta yhtä huonoon kuntoon kuin Italian valtion tulovirta, alentamalla verotusta reilusti. Vaikka Italian veroasteen tasolle asti. Silloin Suomen ei tarvitsisi maksaa Italiaan, Kreikkaan jne. näitä ”kertaluontoisia” rahalahjoituksia niin usein, koska Suomen valtiolla ei olisi varaa siihen.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu