Italialle kelpaavat nyt lääkärit Kuubasta ja Kiinasta

Viime kesänä Suomessa ihmeteltiin, mistä saisi nopeasti tuhat lääkäriä lisää. Ei saatu mistään, jäivät puheiden tasolle ne aikomukset. Ehdotin tuolloin blogissani, että Kuuballa on muutama tuhat lääkäriä vapaana kansainvälisiin tehtäviin. Suomea he eivät kylläkään osaa. Nuo mokomat ovat vielä Kuuban kommunistisen hallituksen keppihevosiakin, ja sen takia Brasilian oikeistolainen Bolsonaro hääti heidät pois maastaan pari vuotta sitten. Ideologisista syistä.

Nyt Italialle on alkanut kelvata kuubalainen apu. Lombardian katastrofi-alueella on poikkeuslailla poistettu velvoite, että lääkäreillä täytyy olla Italian valtion myöntämä lupa lääkärin toimen harjoittamiseen. Nyt apu on tervetullutta Lombardiaan minkä tahansa valtion myöntämän lääkäriluvan turvin. Edes jotain apua on parempi kuin ei mitään apua.

Italiaan on saapunut lääkäreitä Kiinasta, Kuubasta ja jopa Venezuelasta. (”Venezuelasta saapuvilla lääkäreillä” tarkoitetaan minun tulkintani mukaan todennäköisesti kuubalaisia lääkäreitä, joiden asemapaikka vaihtuu Venezuelasta Italian Lombardiaan.)

Kiinalla on muita valtioita laajempi kokemus korona-viruksen hoitamisesta. Kuubalaisten erikois-osaamista on lääke Interferon Alpha 2B, johon kohdistuu toiveita että se osoittautuisi tehokkaaksi korona-virusta vastaan.

https://actualidad.rt.com/actualidad/346136-italia-reclutar-medicos-cuba-venezuela-china-luchar-coronavirus/amp

https://www.entornointeligente.com/coronavirus-updates-cuba-sends-doctors-to-italy/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu