Italian ja Espanjan korona-kuolemien syynä antibioottien vastuuton käyttö?

Maaseudun Tulevaisuus saattaa tuoreessa uutisessaan antaa vastauksen mysteeriin, jota johtavat asiantuntijat ympäri Eurooppaa ovat ihmetelleet jo pidemmän aikaa: Miksi Italiassa ja Espanjassa kuolee niin paljon ihmisiä koronaan?

Norjalainen toimittaja Erik Martiniussen epäilee syyksi sitä, että Etelä-Euroopassa on käytetty vuosikymmenien saatossa antibiootteja leväperäisemmin, ja sairaaloihin on pesiytynyt antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. Sairaalaan korona-hoitoon tulevat potilaat kuolevat itse asiassa sairaalabakteereihin, tai ainakin sairaalabakteerit vievät immuunijärjestelmältä resursseja, joita se tarvitsisi koronaa vastaan taistelemiseen.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1031424

Martiniussenin antamien tietojen mukaan Italiassa kuolee vuosittain 11,000 potilasta antibiooteille vastustuskykyisiin bakteereihin, mutta Norjassa alle sata. Italian sairaalat ovat melkoisia kuoleman loukkuja jo sellaisenaan, vaikka ei olisi koronaakaan kun saapuu potilaaksi. Nyt kun potilaita sitten viedään Italian ja Espanjan sairaaloihin suurin joukoin, heitä kuolee suuria määriä antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien vaikutuksesta, mutta ne tilastoidaankin nyt ”koronan aiheuttamiksi kuolemiksi”. Ja globaali paniikki on valmis.

Ehkä italialaista ja espanjalaista maailmanloppua ei tulla näkemään pohjoismaissa, vastaavassa mittakaavassa. Ehkä suomalainen kymmenen kertaa pienempi koronan kuolleisuus sairaaloissa tulee säilymään tilastoissa epidemian loppuun asti. Koska meillä sairaalat ovat paikkoja, joihin ihmiset tulevat parantumaan, ei saamaan kuolettavan lisäannoksen hengenvaarallisia ja antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Kaikki kunnia Worldometersin kasvottomille numeroille ja tilastoille, mutta nyt tarvittaisiin paljon tarkempaa tilastointia olosuhteista, joissa ihmiset kuolevat ns. ”koronaan”: kuinka suurella prosentilla ”koronaan kuolleista” on kuolinhetkellä myös vakava bakteeri-infektio, ja mistä he ovat saaneet sen, ja miksi Etelä-Euroopan sairaalat eivät onnistu nujertamaan näitä bakteereita antibiooteilla?

Saattaa osoittautua, että leväperäistä ja liiallista antibioottien käyttöä läpi sormien katsoneet Etelä-Euroopan poliitikot huomaavat välillisesti aiheuttaneensa tuhansien ihmisten kuoleman. Tästä ovat toki asiantuntijat varoitelleet jo vuosikymmeniä. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen asia maailmassa, josta asiantuntijat ovat varoittaneet kuuroille korville.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu