Janne Kejon kuulumiset VKK-puolueesta: Valta kuuluu sittenkin Jumalalle, ei kansalle
Puheenvuoron takavuosien suuruus Janne Kejo kirjoittelee nykyään MV-lehteen, ja on jäsen VKK-puolueessa. Hän aikoi asettua ehdolle eduskuntaan kevään vaaleissa, mutta perui sitten aikeensa, puolueen puheenjohtaja Ano Turtiaisen linjattua näin, uutiskirjeessä puolueen jäsenille:
”Itse en antaisi ääntäni sellaiselle ehdokkaalle, joka kyseenalaistaa Jumalan sanan, eikä aikoisi edustajan tehtävään valittuaan toimia Jumalan sanan kautta. Varmistakaa tarvittaessa myös minkä jumalan asialla ehdokas on, ja jos Jeesus ei ole hänelle Herra, älkää missään tapauksessa antako ääntänne hänelle.”
https://mvlehti.net/2023/01/24/janne-kejo-kuuluuko-valta-kansalle-vai-jumalalle-mielipide/
Ano Turtiaisen retoriikka on ollut tämän näköistä jo pari vuotta Twitterissä. Ainakin minä oletan edelleen, että kyse on 100 % populismista ja 0 % henkilökohtaisesta uskosta. Ano on tietysti etäinen henkilö minulle, jota en tunne henkilökohtaisesti. Mutta mikään asia, mitä tiedän tai olen kuullut hänestä, ei viittaa siihen että hän olisi uskovainen. Uskovaisten äänet tuntuvat kuitenkin kiinnostavan vaaleissa.
Janne Kejon ateistinen ja sosialistinen sielu ei sulattanut tällaista linjausta, ja hän pyysi sähköpostitse Anoa tarkentamaan kantaansa, sanoen mm. näin:
”Harmi, koska näkemykseni mukaan VKK:n politiikka on pitkälti yhteensopivaa perinteisten vasemmistolaisten arvojen kanssa. … Pyydän harkitsemaan uudelleen sitä, onko tämä uskonnollinen asia kynnyskysymys.”
Turtiaisen vastaus tähän oli yllätyksetön:
”Jumalan sana on se tärkein asia, ja jokainen (sinäkin) tulee sen pian näkemään, eikä VKK todellakaan hiljene siitä.”
Nämä Turtiaisen jumalalliset kannanotot ovat tällä hetkellä repimässä puoluetta kahtia (taas kerran). Puolueen vaikutusvaltaisimpiin henkilöihin kuuluva Ilkka Tiainen teki aloitteen, että puolue erottaa Ano Turtiaisen puheenjohtajan paikalta. Ylimääräinen puoluekokous on kutsuttu koolle 6.2.2023, jossa tämä asia käsitellään. Äänioikeus on kuitenkin vain puolueen varsinaisilla jäsenillä, eli Turtiaisen valikoimalla pienellä sisäpiirillä.
Kommunismin historiaa tuntevat voivat jo arvata, miten tässä käy. Tiainen erotetaan puolueesta, ja retusoidaan pois kaikista valokuvista puolueen historiikissa. Sen jälkeen lähtee Janne Kejo vasemmistolaisine hengenheimolaisineen, yhteensä melko suuri osa puolueen jäsenistä. Mutta mihin he lähtevät? Popcornit esiin, tästä tulee jännittävää.
Kovin suurta jännitysnäytelmää ei muodostu siitä, että Ano Turtiainen putoaa eduskunnasta vaaleissa 2.4.2023.
Näin ne vuotavat laivat alkavat upota.
Ilmoita asiaton viesti
Vahvoilla miehilläkin on heikot, tai ”pehnenevät” kohtansa.
– Res. alik. Soinikin esiintyi aikoinaan joukkojensa edessä reteenä maisteris-jätkänä ja äijämiehenä, persuna joka ei persettä myy. Haukkui aikoinaan krstillisiä hallituskipeäksi takiaispuolueeksi, mutta oli sittemmin uskonveli-ja tuki uskonsisarelleen Päiville, taistelussa Raamatun vastaista ja kaikkinaista syntiä vastaan ja tuli itse intohimosalkkukipeäksi salkkupalkkasoruriksi res.kapt.Sipilän joukkoihin, omassa, uudessa takiaispuolueessaan.
NYT plokissaan on kuva katolisesta saarnamiehestä luterilaisessa kirkossa. – On kuulemma saarnannut jo kahdessa. Kaikki entiset soinilaiset ja vennamolaiset persut varmaan sanankuulossa matkojenkin takaa…?
– Soini julistaa mm:
Naispappeus mahdoton, Abortti moraaliton, Homoliitto luonnoton.
JEESUKSEN jalanjälki tärkeämpi kuin mikään hiilijalanjälki!
Anokin ehtii ilmestyä vielä puhujapönttöön Raamattua heiluttelemaan, samanlailla kuin Mika Niikko tasa-arvoista avioliittolakiehdotusta koskeneessa käsittelyssä?!?
– Toivottavasti ei lyö ateisti-ja skeptikko-edustajia paksulla kirjallaan päähän…?!
Vaaleissa Anolla sama jännittävä odotus-ja pelko, kuin Hjalliksella: Saako jatkopaikan yhden miehen ryhmäänsä, tippuuko pois, vai saako jopa tuplattua (100%) kahdeksi, eli toisen edustajan rinnalleen…?!
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Janne liittyy seuraavaksi Vapauden liittoon. Siellä ei ilmeisesti ole yhtä tiukka seula ehdokkaille, kuin PS:llä ja VKK:lla.
Ilmoita asiaton viesti
Liike Nyt kilpailee Vapauden liiton kanssa siitä, kuka saa persujen pöydiltä putoavat muruset niin ehkä Hjallis voisi olla tuossakin haavin kanssa valppaana.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo eivät Liike Nytissä pärjäisi. On huomioitava, että ne ovat sentään ihan omasta tahdostaan olleet Ano Turtiaisen puolueessa tähän asti, eli nähneet sen parhaana vaihtoehtona kaikista puolueista.
Ilmoita asiaton viesti
Tietääkseni niin Kattelus-Kilpeläinen kuin sinäkin olitte persuissa ihan vapaaehtoisesti, eli ”nähneet sen parhaana vaihtoehtona kaikista puolueista.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2d98a2d7-1e66-45b7-b134-8c90cd2d9dbd
Ilmoita asiaton viesti
Kymmenen edustajaa Nytille on Hjalliksen märkä uni, tai pelkkää, tietoista propagandaa, ehdokkaiden toiveiden nostattamiseksi.
– Yksikin lisää olisi hyvä ja kaksi lisää jo ”tosi iso jytky!
Anolle hyvä saavutus olisi oman, yhden miehen paikkansa säilyttäminen…?
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy sanoa, että tämä tieto on yllättävä. Hjalliksesta kuoriutuu uusia ulottuvuuksia. Kun aikoinaan kirjoitin blogin, ennen Perussuomalaisiin liittymistä, jossa pohdiskelin ääneen, mitkä vaihtoehdot näyttävät sopivimmilta, listasin kaksi puoluetta, ja ne olivat PS ja Liike Nyt. Ei kuitenkaan siksi että olisin arvannut Liike Nytin suunnalta tällaista ”aatteellista joustavuutta”.
Ilmoita asiaton viesti
Minustakin tuo oli varsin yllättävä.
Ilmoita asiaton viesti
Sinimustan domain-nimen haltija ja fanituotteiden myyjä, Hjallis bongasi oma-aloitteisesti Liike Nytin ääniharavaksi Etelä-Pohjanmaalle. Nyt on menty äänet edellä ja poliittisesta ideologiasta viis veisaten. Tai sitten Hjalliksen ideologia on joustavampi kuin tiesinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan aidostiko uskot Hjalliksen lähteneen omille teilleen ideologisista syistä, eikä siksi että harmitti kun ei saanutkaan ministerinsalkkua?
Ilmoita asiaton viesti
On melko tavallista ja odotettua, että egot pelaavat hieman omaan pussiinsa. Niin radikaali opportunismi ei ole odotettua eikä tavallista, että mikä tahansa ideologia kelpaa, jos sillä saa poliittista valtaa itselle.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäpä olisikin epäpyhä liitto, kun Hjallis Harkimo ja Janne Kejo löisivät hynttyyt yhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Paras olisi Janne Kejo ja Björn Wahlroos. Nalle näkisi siinä oman peilikuvansa, kaukaa menneisyydestä. Voisi olla nostalginenkin tilanne, vähän kuin yrittäisi neuvoa omaa nuorta itseään.
Ilmoita asiaton viesti
”Ainakin minä oletan edelleen, että kyse on 100 % populismista ja 0 % henkilökohtaisesta uskosta.”
En tunne Turtiaista, mutta koska emme elä teokraattisessa valtiossa eikä KD:n kannatuskaan ole niin suuri, että siitä kannattaisi yrittää siivua itselleen, niin olen olettanut, että Ano on kokenut aidon kristillisen herätyksen. Herätyshän menee helposti yli arkijärjen.
Raamatussa 1.Sam.8. kertoo siitä, miten Jumala suostuu luopumaan Israelin kuninkaan asemasta ja hyväksyy kansan vaatimuksen samanlaisen kuninkaan asettamisesta kuin muillakin kansoilla on. Niinpä minulla on luottamus siihen, että Jumala ei työnnä vaaliuurniin yliluonnollisia ääniä. KD saanee tavanomaisen äänisaaliinsa, Ano vähäisen ja Kejo ei mittään.
Ilmoita asiaton viesti
”Itse en antaisi ääntäni sellaiselle ehdokkaalle, joka kyseenalaistaa Jumalan sanan, eikä aikoisi edustajan tehtävään valittuaan toimia Jumalan sanan kautta.”
Mistä näitä meemihahmoja oikein riittää?
Ilmoita asiaton viesti
Yhdet putoavat ja yhdet eivät pääse. Sniif
Ilmoita asiaton viesti
Tåytyy myöntää,että minulla on iso aukko sivistyksessä!.
En tiedä kirjailijoiden nimiä vanhan ja uuden testamentin osalta.
Ja olis myöskin mielenkiintoista tietää,mitä muita julkaisuja mahdollisesti em kirjailijat ovat tuottaneet?.
Ilmoita asiaton viesti
”Sitä” on nyt liikkeellä, tiesi Yle-uutisetkin.
– Mm. new age ja muu uus-uskonnollisuus on mm. somevaikuttajien keskuudessa vaihtumassa yksistä vaihtoehtoisista totuuksista toiseen
-kristinuskoon, eli uskottelusta, uskomuksista ja uskonnosta on edelleen kuitenkin kysymys. (…”Perjantai”-ohjelmassa ”hengellisyydestä” lisää…)
USKONNOTTOMUUS jatkaa kuitenkin SUOMESSA voittokulkuaan, joten mistään ”kansallisesta herätyksestä” ei ole kuitenkaan tietoakaan- päinvastoin.
Tiedän tapauksia joissa esim. helluntailaisuus aikoinaan vaihtui taistolaisuuteen…
…tieto ja tolkun järki ei aina ja kaikille riitä, vaan tarvitaan ”henkisyyttä ja hengellisyyttä” ymv. arjen ja järjen ”selittämättömältä yläpuolelta…(?!?).”
Ilmoita asiaton viesti
Kirjailijoiden nimistä en ole varma, tiedän kyllä minkä nimisiä ne kirjat ovat. Vain harvassa kirjassa on kirjoittajan esittely, loppu on perimätietoa.
Ilmoita asiaton viesti
Populismi on vaikea laji. Jostain taustaltahan tämäkin kumpuaa. Harkintakykyä kannattaisi käyttää ettei ajaudu sätkynukeksi. Se mikä toimii jossain ei välttämättä toimi suomessa. Mutta turha riitautua yhdestä paikan menetyksestä, sillä ”tämä sanoma ei kypsy heti vaan odottaa vuoroaan…” Jokainen ehdokas voi peiliä katsoessaan kysyä pitääkö äänestäjiään tyhmänä?
Ilmoita asiaton viesti
”Puheenvuoron takavuosien suuruus Janne Kejo kirjoittelee nykyään MV-lehteen…”
Tekstissäsi olisin mielelläni nähnyt sanan ”suuruus” kuten itse kirjoitin – lainausmerkeissä.
Vaikka ihan mukaviahan Kejo Pohjois-Koreasta kirjoitti. Vakaumuksen mies – ellei sitten ollut ”suureksi” humoristiksi kääntynyt vanha taistolainen.
Ilmoita asiaton viesti
Janne Kejo oli Puheenvuorossa sekä persoonana että kirjoittajana suosikkejani, vaikka en todellakaan ollut aina samaa mieltä. Rohkea ja tuore ajattelija, silloin kun Pohjois-Korean ihannoinniltaan kerkesi.
Ilmoita asiaton viesti
Kumpaa tämä blogi käsitteli , Kejoa vai …?
Ilmoita asiaton viesti
Meille, jotka kommentoimme pelkän otsikon perusteella, blogi tietenkin käsitteli ….
Ilmoita asiaton viesti
Pienpuolueet hajoavat aina vain pienemmiksi, niin että kussakin puolueessa on lopulta vain yksi jäsen. Se ei voi enää jakaantua, jos ei jäsen ryhdy leikkelemään jäseniä itseltään eikä riitaantua, jos ei jäsenen sivupersoonat rupea tappelemaan keskenään.
Näiden pienpuolueiden toilauksia on hauska seurata. Hyvä että hörhöt perustelevat pienpuolueita, silloin niistä on kaikkein vähiten haittaa 😄
Ilmoita asiaton viesti
Vaaliliittojen ansiosta pienpuolueiden hajoaminen ei välttämättä muuta ehdokkaan läpi saamisen todennäköisyyttä. Itse asiassa VKK:n jakaantuminen voi lisätä pienpuolueiden menestystä, koska VKK on kieltäytynyt vaaliliitosta, jossa ovat mukana melkein kaikki muut melko uudet pienpuolueet. Sinimusta ei kylläkään ole mukana. Jos nämä irtaantuneet menevät jonnekin muualle, joka on mukana vaaliliitossa, vaaliliiton äänimäärä kasvaa, ja vähemmän ääniä menee hukkaan VKK:lle.
Lisäksi irtiottoja on nähty suuremmissakin puolueissa.
Ilmoita asiaton viesti