Janne Kejon kuulumiset VKK-puolueesta: Valta kuuluu sittenkin Jumalalle, ei kansalle

Puheenvuoron takavuosien suuruus Janne Kejo kirjoittelee nykyään MV-lehteen, ja on jäsen VKK-puolueessa. Hän aikoi asettua ehdolle eduskuntaan kevään vaaleissa, mutta perui sitten aikeensa, puolueen puheenjohtaja Ano Turtiaisen linjattua näin, uutiskirjeessä puolueen jäsenille:

”Itse en antaisi ääntäni sellaiselle ehdokkaalle, joka kyseenalaistaa Jumalan sanan, eikä aikoisi edustajan tehtävään valittuaan toimia Jumalan sanan kautta. Varmistakaa tarvittaessa myös minkä jumalan asialla ehdokas on, ja jos Jeesus ei ole hänelle Herra, älkää missään tapauksessa antako ääntänne hänelle.”

https://mvlehti.net/2023/01/24/janne-kejo-kuuluuko-valta-kansalle-vai-jumalalle-mielipide/

Ano Turtiaisen retoriikka on ollut tämän näköistä jo pari vuotta Twitterissä. Ainakin minä oletan edelleen, että kyse on 100 % populismista ja 0 % henkilökohtaisesta uskosta. Ano on tietysti etäinen henkilö minulle, jota en tunne henkilökohtaisesti. Mutta mikään asia, mitä tiedän tai olen kuullut hänestä, ei viittaa siihen että hän olisi uskovainen. Uskovaisten äänet tuntuvat kuitenkin kiinnostavan vaaleissa.

Janne Kejon ateistinen ja sosialistinen sielu ei sulattanut tällaista linjausta, ja hän pyysi sähköpostitse Anoa tarkentamaan kantaansa, sanoen mm. näin:

”Harmi, koska näkemykseni mukaan VKK:n politiikka on pitkälti yhteensopivaa perinteisten vasemmistolaisten arvojen kanssa. … Pyydän harkitsemaan uudelleen sitä, onko tämä uskonnollinen asia kynnyskysymys.”

Turtiaisen vastaus tähän oli yllätyksetön:

”Jumalan sana on se tärkein asia, ja jokainen (sinäkin) tulee sen pian näkemään, eikä VKK todellakaan hiljene siitä.”

Nämä Turtiaisen jumalalliset kannanotot ovat tällä hetkellä repimässä puoluetta kahtia (taas kerran). Puolueen vaikutusvaltaisimpiin henkilöihin kuuluva Ilkka Tiainen teki aloitteen, että puolue erottaa Ano Turtiaisen puheenjohtajan paikalta. Ylimääräinen puoluekokous on kutsuttu koolle 6.2.2023, jossa tämä asia käsitellään. Äänioikeus on kuitenkin vain puolueen varsinaisilla jäsenillä, eli Turtiaisen valikoimalla pienellä sisäpiirillä.

Kommunismin historiaa tuntevat voivat jo arvata, miten tässä käy. Tiainen erotetaan puolueesta, ja retusoidaan pois kaikista valokuvista puolueen historiikissa. Sen jälkeen lähtee Janne Kejo vasemmistolaisine hengenheimolaisineen, yhteensä melko suuri osa puolueen jäsenistä. Mutta mihin he lähtevät? Popcornit esiin, tästä tulee jännittävää.

Kovin suurta jännitysnäytelmää ei muodostu siitä, että Ano Turtiainen putoaa eduskunnasta vaaleissa 2.4.2023.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu