Jopa puolet Euroopan väestöstä voi jäädä rokottamatta

Korona-rokotukset ovat alkamassa pikku hiljaa, suurin odotuksin. Tällä hetkellä pullonkaulana on rokotteiden saatavuus, mutta tunnelin päässä lopullinen pullonkaula tulee olemaan ihmisten halukkuus ottaa rokote.

Ranskassa yli puolet väestöstä aikoo kieltäytyä rokotteesta. Myös Espanjassa noin puolet suunnitteli kieltäytyvänsä rokotteesta, ensimmäisissä virallisissa kyselyissä. Rokotusten vastaisuus on normaalisti pienten marginaali-ryhmien aihe, mutta korona-epidemiassa kaikki on suurta. Myös epäluulo viranomaisia ja rokotteita kohtaan.

https://www.thelocal.fr/20210104/analysis-are-frances-anti-vaxxers-the-real-reason-the-covid-19-vaccination-rollout-is-so-slow

Erityisen korkealla laineet lyövät Donald Trumpin jakamassa USA:ssa, jossa jopa vanhainkotien henkilöstöstä kokonaisten osavaltioiden tasolla yli puolet saattaa kieltäytyä korona-rokotteesta, usein poliittisesti motivoituneista syistä. Rokottaminen on Bidenin leirin juttu. Jos kuulut Trumpin leiriin, niin et tanssi Bidenin ”kommunistien” sanelemaan tahtiin.

https://www.businessinsider.in/politics/world/news/60-of-nursing-home-staff-in-ohio-are-refusing-to-get-vaccinated-according-to-the-state-governor/articleshow/80049224.cms

Rokotteiden teho jättää hieman toivomisen varaa, kun se on selkeästi alle 100 %. Jos siihen lisätään vielä rokotus-kampanjan alle 50 % kattavuus Euroopan (ja koko maailman) väestöstä, mikä lienee lopputulos epidemian kannalta siinä tapauksessa?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu