Jordan-laakson anneksointi: Israelin röyhkeät ja mahdottomat unelmat

En löisi vielä rahojani likoon sen puolesta, että Netanyahu liittää Israelin alueisiin 30% Länsirannasta heinäkuussa 2020, kuten hän edelleen lupaa mahtipontisesti. Jokaisessa elokuvassa katsoja joutuu arvailemaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Millainen yllättävä juonenkäänne on käsikirjoitettu tarinaan?

Minun arvaukseni on, että on sovittu että Trump määrää viime hetkellä Israelin pidättäytymään yksipuolisesta julistuksesta ja etenemään neuvotellen kohti Vuosisadan Diiliä. Jos näin kävisi, ja jos näin olisi sovittu jo etukäteen viime vuoden puolella Trumpin ja Netanyahun kesken, se olisi massiivista vaalivaikuttamista puolin ja toisin USA:n ja Israelin valtionjohdon välillä. Mutta näiden maiden politiikassa mikään ei ole pyhää, tarkoitus pyhittää keinot. Lupaus anneksoinnista nimittäin pelasti Netanyahun päänahan vaaleissa. Tuo suorastaan itsetuhoinen lupaus äänestäjille täytyy pitää, jos käsikirjoituksesta ei löydy uskottavaa koreografiaa joka näennäisesti estää sen.

Miksi Israel ei voisi tehdä palestiinalaisille ja heidän mailleen mitä huvittaa? Maailmasta löytyy niin monta muuta esimerkkiä, jossa jonkun alueen alkuperäisellä väestöllä ja kulttuurilla on pyyhitty lattiaa mennen tullen, ja maailma on katsellut asiaa sormien läpi. On moraaliton argumentti edes kysyä, miksi ei saisi sortaa vielä yhtä kansaa lisää, kun niin montaa muuta kansaa on jo saanut sortaa. Mutta kysytään nyt kuitenkin.

Neuvostoliitto venäläisti Karjalan tasavallan. Karjalan väestö ja kulttuuri elää enää lähinnä muistoissa. Venäläiseksi itsensä rekisteröineitä on Karjalan tasavallan väestöstä jotain 95% luokkaa.

Kiina teki saman tempun Tiibetille, jonka itsenäisyyden puolesta eivät jaksa kampanjoida enää edes Hollywood-tähdet. Tiibet on valloitettu alue ja sorrettu kansa, samoin kuin palestiinalaiset. Tällä hetkellä Kiina yrittää toistaa menestyksekästä kiinalaistamis-projektia uiguurien taholla, pyyhkiäkseen myös sen kansan pois Kiinan kartalta, ja samalla maailmankartalta. Länsimaissa tiedetään uiguurien kohtelusta jotain, mutta projekti etenee silti täydellä teholla.

Amerikan mantereiden alkuperäisväestöt on ajettu marginaaliin. Samoin saamelaiset Suomessa. Katalaanitkaan eivät saa oikeutta itsenäisyys-haaveilleen Espanjassa.

Joten miksi palestiinalaisten pitäisi saada oikeutta Israelilta?

Vastaus on valitettavan suuressa määrin tekninen, ja vähäisessä määrin moraalinen. Palestiinalaisia on maailmassa suunnilleen yhtä paljon kuin juutalaisia, ja heistä paljon suurempi osuus haluaa asua tuolla Kuolleen Meren ja Välimeren välisellä maa-alueella.

Israelin juutalainen väestö ei pysty nielaisemaan palestiinalaista väestöä ja kulttuuria mahaansa ja sulattamaan sitä pois maailmankartalta, koska heitä on liian paljon verrattuna juutalaisiin. Sen takia palestiinalaisille ei tule käymään samoin kuin tiibetiläisille Kiinassa tai karjalaisille Neuvostoliitossa. Kansojen voimasuhteet väestön määrässä ovat epäedulliset juutalaisten kannalta, vaikka sotilaalliset voimasuhteet ovatkin heidän edukseen.

Olisi kaunis ajatus, että 2000-luvulla moraalilla olisi jotain tekemistä sen kanssa, mitä ihmiskunta sallii tehtävän miljoonaisille kansoille, kulttuureille ja heidän ihmisoikeuksilleen, mutta valitettavasti se on edelleen luontainen elinvoima ja yksilöiden lukumäärä enemmän kuin moraali, joka ratkaisee kansojen kohtalot. Viidakon lainalaisuuksien mukaan. Darwin olisi kai tyytyväinen, teoria toimii.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu