Joukkovoimalla faktat kohdilleen: Marin sanoi Perussuomalaisia rasisteiksi, mitä todisteita tälle löytyy?

Sanna Marin sanoi keskustelussa Petteri Orpon kanssa, että Perussuomalaiset on ”avoimen rasistinen puolue”, päätellen joidenkin sen kansanedustajien julkisista sanomisista.

https://yle.fi/a/74-20012723

Sanna Marin ei vaivautunut antamaan yksilöityjä sitaatteja Perussuomalaisten kansanedustajien lausunnoista, joiden perusteella on oikeutettua sanoa puoluetta avoimen rasistiseksi. Tämä riittää poliittisessa keskustelussa ja journalismissa nykyään, pääministeri saa väittää mitä tahtoo, ja se uutisoidaan sellaisenaan, esittipä pääministeri väitteelleen jotain todisteita tai ei.

Kokeillaanpa siis joukkovoimaa: Pystyttekö löytämään Perussuomalaisten kansanedustajien julkisia lausuntoja viime ajoilta (sanotaan vaikka viimeiset 24 kk), jotka täyttävät ”rasismin” määritelmän sellaisella tavalla, jota SDP:n kansanedustajien sanomiset eivät täytä?

Vai mennänkö sillä, että Marin viittasi yli 2 vuotta vanhoihin Juha Mäenpään sanomisiin, ja puolueen nykyinen ja tuleva linja määritellään sen kautta? Ja onko tämä loogisesti yhteensopivaa sen tosiasian kanssa, että SDP on tälläkin hetkellä hallitus-yhteistyössä Keskustan kanssa, jonka kansanedustaja Juha Pylväs on myös kunnostautunut melko railakkaiden lausuntojen antajana. Ehkä Sanna Marin puhuikin vain sitä kuuluisaa puuta heinää, maalaili viholliskuvan, joka pätee myös puolueen nykyiseen hallituskumppaniin, mutta se on #eriasia.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu