Joulu on peruttu! (mutta juhlikaamme silti)

 

Apulais-oikeus-asia-mies Pasi Pölönen on moneen ehtivä viranhaltija. Taannoin hän kielsi kouluilta maksulliset luokkaretket. Joita on harrastettu aika monta vuosikymmentä, kauemmin kuin minä olen elänyt tällä maapallolla.

Nyt Pölönen kielsi kouluilta myös juhlatilaisuudet kirkossa. Joita on harrastettu niin kauan kuin suomalaisia kouluja on ollut olemassa, eli 1500-luvulta lähtien.

Tyhmempi tässä jo hieraisee silmiään, että onko Suomi demokratia, kun en muista eduskunnan saati sitten kansan äänestäneen näiden kieltojen puolesta.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen: 1500-luvulta periytyvän Turun katedraalikoulun Piae Cantiones -joululaulujen perinteen jatkaminen on edelleen mahdollista kouluissa, Pölösen esiinmarssista huolimatta. Myös joulupuun voidaan laulaa olevan rakennettu, kouluissakin, kunhan teemme laulujen sanoituksiin Pölösen kestäviä viilauksia.

Kas tässä on muutamia lapsia turmelevasta uskonnon vaikutuksesta vapautettuja, Neuvostoliiton kestäviä versioita tunnetuista joululauluista:

http://ionmittler.com/music/?lang=fi#christmas

 

Lisenssiehtojen mukainen linkki artikkelin pääkuvassa käytettyyn ilmaiseen vektori-grafiikkaan:

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu