Juhani ja Ahmed heiluivat puukon kanssa Oulussa

Oulun poliisilla on ollut paljon kiireitä viime aikoina. Torstaina oli kaksi puukotusta. Juhani haavoitti 12-vuotiasta tyttöä, ja Ahmed tappoi täysi-ikäisen miehen. Nämä tapahtumat ovat olleet isosti esillä uutisissa ja poliitikkojen puheissa. Jokainen suuri media on julkaissut Juhanin koko nimen, ja kertonut hänen taustoistaan, millainen henkilö on kyseessä.

Vihapuheen vastaisten lakien logiikka on käynyt selväksi, sillä vasemmistolainen poliittinen kerma on kilpaa tuominnut ei vain Juhanin yksittäisenä henkilönä, vaan myös hänen taustayhteisönsä, sekä kaikki taustayhteisöön jollain tavalla sidoksissa olevat kolmannet osapuolet taustayhteisöineen.

Tämän takia siis rikoksen tekijän nimeä ei yleensä julkaista. Jotta tekijän taustayhteisöä suojeltaisiin paheksunnalta. Mutta tällä kertaa julkaistiin, koska juuri tätä tekijää ja hänen taustayhteisöään ei haluttu suojella paheksunnalta. Medialla on valta päättää, kuka on suojelemisen arvoinen ja kuka ei ole. Jopa siinä vaiheessa kun asia on juridisesti vasta epäily. Ketäänhän ei ole vielä oikeudessa todettu syylliseksi mihinkään, vaikka nimi onkin jo julistettu koko kansalle. Tällaisissa tapauksissa on aina olemassa sekin mahdollisuus, että tekijä julistetaan syyntakeettomaksi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu