Julian Assange vastaan globaali Isoveli-koneisto: sulkeutuuko esirippu?

Julian Assangen luovuttamista Yhdysvaltoihin käsittelevä oikeudenkäynti on alkanut tänään Englannissa.

Eri tahot ovat kommentoineet tilannetta mm. näin:

 • Assangen kohtelu Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Ruotsin ja Ecuadorin taholta täyttää psykologisen kidutuksen tunnusmerkit. USA:n esittämät syytteet tarkoittaisivat käytännössä tutkivan journalismin kriminalisointia.

  – Nils Melzer, YK:n ihmisoikeuksien erityistarkkailija.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Nils_Melzer#Views_on_the_treatment_of_Julian_Assange

 • ”Julian Assangea ei pidä luovuttaa Yhdysvaltoihin. Assangea vastaan nostetut vakoilusyytteet ovat uhka toimittajille ympäri maailman.”

  – Amnesty International

  https://www.amnesty.fi/julian-assangea-ei-pida-luovuttaa-yhdysvaltoihin/

 • ”Jos Julian luovutetaan Yhdysvaltoihin, mitä se tarkoittaisi demokratialle? Se tarkoittaisi, että kuka tahansa USA:n presidentti voi napata valtioiden rajoista piittaamatta kenet tahansa, joka esittää epäedullisia tietoja USA:n armeijasta tai harvainvaltiaista. Se olisi demokratian loppu.”

  – Yanis Varoufakis, entinen Kreikan talousministeri

  https://www.facebook.com/watch/?v=202247944483208

 • ”Assangeen kohdistuva vaino, sen takia että hän on luovuttanut toimittajille tietoa joka oli yleisen edun mukaista, olisi puhtaasti kosto-toimenpide, joka muodostaisi vaarallisen ennakkotapauksen toimittajille ja tietovuotajille ja toimittajien tietolähteille, joita USA saattaa haluta tavoitella haltuunsa tulevaisuudessa.”

  – Toimittajat ilman rajoja

  https://rsf.org/en/news/rsf-calls-uk-protect-role-journalistic-sources-treatment-julian-assange

 • ”Julian Assange herättää vahvoja tunteita, mutta tänään alkavassa oikeudenkäynnissä punnitaan vain sitä onko hänen luovuttamiselleen Yhdysvaltoihin oikeudelliset perusteet.”

  – Pasi Myöhänen, YLE

  https://yle.fi/uutiset/3-11223741

 

Sillä välin kun ne tahot, jotka oikeasti välittävät jotain demokratiasta, sananvapaudesta ja maailman tulevaisuudesta, sanovat kiertelemättä mistä on kyse USA:n ja Wikileaksin välisessä oikeudenkäynnissä, Suomen kansankynttilä YLE ei paljon pimeää tietä valaise linjauksillaan, jotka ovat tutun uskollisia länsimaiden poliittisille eliiteille.

0
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu