Julian Assange vastaan globaali Isoveli-koneisto: sulkeutuuko esirippu?

Julian Assangen luovuttamista Yhdysvaltoihin käsittelevä oikeudenkäynti on alkanut tänään Englannissa.

Eri tahot ovat kommentoineet tilannetta mm. näin:

 • Assangen kohtelu Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Ruotsin ja Ecuadorin taholta täyttää psykologisen kidutuksen tunnusmerkit. USA:n esittämät syytteet tarkoittaisivat käytännössä tutkivan journalismin kriminalisointia.

  – Nils Melzer, YK:n ihmisoikeuksien erityistarkkailija.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Nils_Melzer#Views_on_the_treatment_of_Julian_Assange

 • ”Julian Assangea ei pidä luovuttaa Yhdysvaltoihin. Assangea vastaan nostetut vakoilusyytteet ovat uhka toimittajille ympäri maailman.”

  – Amnesty International

  https://www.amnesty.fi/julian-assangea-ei-pida-luovuttaa-yhdysvaltoihin/

 • ”Jos Julian luovutetaan Yhdysvaltoihin, mitä se tarkoittaisi demokratialle? Se tarkoittaisi, että kuka tahansa USA:n presidentti voi napata valtioiden rajoista piittaamatta kenet tahansa, joka esittää epäedullisia tietoja USA:n armeijasta tai harvainvaltiaista. Se olisi demokratian loppu.”

  – Yanis Varoufakis, entinen Kreikan talousministeri

  https://www.facebook.com/watch/?v=202247944483208

 • ”Assangeen kohdistuva vaino, sen takia että hän on luovuttanut toimittajille tietoa joka oli yleisen edun mukaista, olisi puhtaasti kosto-toimenpide, joka muodostaisi vaarallisen ennakkotapauksen toimittajille ja tietovuotajille ja toimittajien tietolähteille, joita USA saattaa haluta tavoitella haltuunsa tulevaisuudessa.”

  – Toimittajat ilman rajoja

  https://rsf.org/en/news/rsf-calls-uk-protect-role-journalistic-sources-treatment-julian-assange

 • ”Julian Assange herättää vahvoja tunteita, mutta tänään alkavassa oikeudenkäynnissä punnitaan vain sitä onko hänen luovuttamiselleen Yhdysvaltoihin oikeudelliset perusteet.”

  – Pasi Myöhänen, YLE

  https://yle.fi/uutiset/3-11223741

 

Sillä välin kun ne tahot, jotka oikeasti välittävät jotain demokratiasta, sananvapaudesta ja maailman tulevaisuudesta, sanovat kiertelemättä mistä on kyse USA:n ja Wikileaksin välisessä oikeudenkäynnissä, Suomen kansankynttilä YLE ei paljon pimeää tietä valaise linjauksillaan, jotka ovat tutun uskollisia länsimaiden poliittisille eliiteille.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu