Julkaisin vaaliteemani: kaikille kaikkea helposti, halvalla ja heti (no ei ihan sentään)

On tapana, että vaaleissa ehdolla oleva henkilö luettelee muutaman yksinkertaisen ja tunteita nostattavan sloganin, joiden avulla ihmiset ymmärtävät mahdollisimman vähällä ajattelun vaivalla (ehkä jopa ajattelematta lainkaan), että juuri tämä ehdokas on ”Se Oikea”, jota kannattaa äänestää. Selasin vanhoja blogejani, joita on Puheenvuorossa hieman yli 1000 kpl, ja nostin sieltä vaaliteemoiksi alla mainittuja aiheita.

Käytän sanatarkasti näitä lauseita kotisivuillani sekä kaikissa vaalikoneissa, joissa kysytään ”mitkä ovat vaaliteemasi”. Paitsi yhdessä vaalikoneessa tekstin pituus oli rajattu 140 merkkiin, joten siinä jouduin ratkaisemaan suomen kieliopin ongelmia, miten saisi sanottua 140 merkin sisällä suunnilleen kaiken tämän. Sain sanottua suurimman osan tästä.

Vaaliteemat:

Ratkaisu työvoiman pulaan on robotisaatio ja työelämän tehostaminen, ei halpatyövoiman maahantuonti.

Kaikkia ammatteja koskevaksi minimipalkaksi tulee säätää 12 EUR / tunti.

Perustetaan uusi lähes ilmainen alin oikeusaste, jossa melko yksinkertaisia ja rahalliselta arvoltaan vähäisiä oikeusriitoja ratkaistaan nopeasti ja pienin kustannuksin, mutta silti lainvoimaisesti. Esimerkiksi kaikki huoltajuuteen liittyvät oikeustapaukset tai kuluttajan ja yrityksen väliset pienet riidat tähän uuteen oikeusasteeseen.

Pakkoruotsi pois kaikilta koulutuksen tasoilta. Julkisissa viroissa ruotsin kielen taitoa ei pidä vaatia muulloin kuin niissä tapauksissa, joissa on todennäköistä että ruotsin kielen taitoa tarvitaan niin usein, että tulkin käyttäminen niissä tilanteissa tulisi kohtuuttoman kalliiksi.

Sote-alan kaaos ja hallitsematon kustannusten nousu pitää hoitaa perumalla ns. palkka-harmonisaatio. On hulluutta korottaa palkkoja normaalin palkanmuodostuksen ulkopuolisella keinotekoisella syyllä, kun rahalle on muutakin käyttöä sote-alalla.

Lääkärien ja hoitajien pulaan ratkaisuksi mm. sihteerien ja siivoojien palkkaaminen, jotta terveydenhoidon ammattilaiset voivat keskittyä tekemään vain oman ydinosaamisensa työtehtäviä.

Valtion velkaa pitää lyhentää ja menoja keventää, leikkaamalla vuosittain 4.5 miljardin euron arvosta tarpeettomia ja toisarvoisia valtion menoja, kuten kaikenlaiset tuet sellaiselle yhdistys- yms. toiminnalle, joka ei muutoin kuuluisi valtion tehtäviin.

Aluepolitiikka kerralla kuntoon: siirretään pääkaupunki Jyväskylän kohdalle, ja pidetään Oulun eteläpuolinen maailman kaunein metsä- ja järvi-Suomi kattavasti asuttuna.

Tuosta valtion menojen leikkaamisesta 4.5 miljardia vuodessa joku voisi huomauttaa, että tuet yhdistyksille eivät tee yhteensä noin suurta summaa. Liberaalipuolue on julkaissut aggressiivisella asenteella oman leikkauslistansa, jossa he väittävät saavansa leikattua 9 miljardia vuodessa, jopa koskematta sosiaaliturvaan ja terveyspalveluihin lainkaan. Selattuani läpi Liberaalipuolueen listan olen sitä mieltä, että noin puolet siitä on realistisesti täysin mahdollinen ja mielekäs valtion menojen leikkausten taso. Siinä lähtisi kampaviinerit suusta monelta poliittisen eliitin suojeluksessa olevalta suojatyön tekijältä. Suomessa sanotaan olevan pulaa työvoimasta, joten sieltä niitä tulisi vapaille markkinoille. Win-win-win.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu