Julkinen salaliitto työttömien pitämiseksi työttömänä

”Julkinen salaliitto” on hieman järjenvastainen ilmaus. Miten joku asia voi olla yhtä aikaa julkinen ja salainen? Valehtelemalla se kyllä onnistuisi. Silloin toiminta olisi julkista, mutta sen tarkoitusperät olisivat salaisuus.

Oli miten oli, suomalainen massa-työttömyyden hoito ihmetyttää minua. Puolue toisensa perään kannattaa työvoiman tuomista Suomeen EU:n ulkopuolelta, joko ns. tarveharkinnalla tai sitten ilman. Ja kyllähän niitä sieltä tuleekin. Jos kävelee pk-seudulla jonkun rakennustyömaan ohi, harvoin siellä suomea kuulee rakentajien juttelevan keskenään. Slaavilaisia kieliä nuo rupattelevat lämpimikseen.

Taannoin rakennus-alan yritysten edunvalvojat selittivät YLE uutisille, että suuri osa pk-seudun rakennustyömaista pysähtyisi nopeasti, jos emme saisi tänne ulkomaista työvoimaa. Ulkomainen työvoima on meille välttämättömyys. He osaavat tasoitetyöt, ja vaikka mitä kaikkea. He tekevät, ja valmista tulee. Eikä maksa paljon.

Tyhmempi luulisi, että Suomen työttömyyttä yritetään hoitaa suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Esimerkiksi sillä tavalla, että katsotaan tilastoista, paljonko Suomessa tehdään töitä ulkomaisten (erityisesti EU:n ulkopuolisten) työntekijöiden toimesta, millä aloilla ja missä ammateissa. Vai niin, tasoitetöitä tehdään paljon EU:n ulkopuolisella työvoimalla. No lisätään tasoitetöiden ammattikoulutusta, niin eiköhän nuo työpaikat saada täytettyä suomalaisella työvoimalla jo vuodessa tai parissa, ja sitten työllisyysaste on taas vähän paremmalla mallilla.

Mutta ei. En havaitse, että työttömyyttä hoidettaisiin tällä tavalla. Sen sijaan moni puolue (Kokoomus ja Keskusta nyt ainakin, ja olinko kuulevinani myös SDP:n mainitun tässä asiayhteydessä?) lobbaa EU:n ulkopuolisen työvoiman tuonnin lisäämisen puolesta, ja jopa kaiken tarveharkinnan poistamista.

Eläköityminen ja yhteiskunnan kestämätön ikärakenne, juu. Uskon että niistä tulee ongelma, kun näen että työkykyiset ja työhaluiset työttömät ensin loppuvat Suomesta. Sitä ei ole vielä tapahtunut, joten yhteiskunnan ikärakenne ei ole vielä ajankohtainen aihe, jotta se edellyttäisi mitään toimenpiteitä työvoiman tuonnin osalta.

Paitsi jos ulkomaisen työvoiman halpa hinta on se pointti. Ja suomalaisten työttömyydellä ei ole niin väliä, jätetäänkö se vaikka hoitamatta. Jos työvoiman halpa hinta yrityksen tuloslaskelmassa on todellinen motiivi puolueiden edustamalle työperäisen maahanmuuton politiikalle, mutta sitä selitetään ihan muilla perusteilla kuin on todellinen asian laita, sitten voisin jo melkein nimittää sitä julkiseksi salaliitoksi työttömien pitämiseksi työttömänä.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu