Junissa pitäisi olla erilliset vaunut maskin käyttäjille

Tänään kävin pelaamassa pari kierrosta golfia Keravalla. Kyllä, kaksi kierrosta. Mutta ei keskitytä siihen yksityiskohtaan.

Matkalla junassa sain puhelun sukulaiselta, ja kun kerroin olevani junassa, hän kysyi, käyttävätkö kaikki siellä suojamaskia. Katsoin ympärilleni suuntaan ja toiseen, ja arvioin että noin joka toinen matkustaja käyttää suojamaskia, ja joka toinen ei käytä.

Sitten sukulainen kysyi minulta, käytänkö minä maskia. Kyllä hän sen varmaan arvasi, että EVVVK. Ei ollut maskia minulla, eikä ole niin kauan kuin se on ”suositus”.

Kaikesta kyynisyydestäni huolimatta näin tässä tilanteessa epäkohdan. Jotkut käyttävät nyt maskia HSL:n joukkoliikenteessä, kun sitä on suositeltu, mutta toiset eivät käytä. Joillekin asia on tärkeä, toisille ei. Jotkut uskovat kuuluvansa riskiryhmään, toiset eivät usko.

Ei tämä ihan paras tilanne ole, että puolet käyttävät maskia, ja yrittävät suojata itseään, mutta joka puolella on ihmisiä, jotka eivät käytä maskia. Kasvomaskien teho on vain hieman placeboa parempi, jos vain puolet läsnäolijoista käyttää maskia. Hyväksyisin sen että HSL:n lähijunissa maskin käyttäminen olisi pakollista puolessa vaunuista. Parhaassa tapauksessa junan puolikkaassa, joka on täysin eristetty toisesta junan puolikkaasta. Sitten menisin siihen vaunuun jossa maskin käyttäminen ei ole pakollista. Ja maskin käyttäjät olisivat tyytyväisiä päästessään vaunuun jossa maskin käyttäminen on pakollista.

Saisihan tuon toteutettua bussissakin. Maskin käyttäjät etuovesta, maskittomat takaovesta. Väliin saisi asennettua jopa pleksin. Kyllä se takaovi toimii ja siitä pääsee kulkemaan, vaikka se onkin kiellettyä perinteisesti.

Martin Scheininin hapanta perustuslaillista kritiikkiä odottaen, faithfully yours.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu