Jutta Urpilainen ihailee islamin sanomaa moniarvoisuudesta ja suvaitsevuudesta

Yksi oudoimpia salonkikelpoisten puolueiden kärkipoliitikkojen julkilausumia vähään aikaan oli EU-komissaari Jutta Urpilaisen (SDP) tweetti viime keskiviikkona:

”Visiting the Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi was a breathtaking experience.

One feels small and humble in this beautiful place, which embodies Islam’s message of peace, diversity and tolerance.”

https://twitter.com/JuttaUrpilainen/status/1534565473915965440

Tämän tweetin valokuvassa Urpilainen on pukeutuneena mustaan kaapuun ja hiukset peittävään hijabiin, koska pukeutumiskoodi oli sellainen siinä moskeijassa, jossa hän vieraili. Tweetin tekstin ja valokuvan välinen kontrasti on herättänyt laajasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Urpilaisen vierailun kohde Abu Dhabi on toki liberaaleimpia islamilaisia valtioita Persianlahden suunnalla. Näin kertoo moni netistä löytyvä sivusto, joka neuvoo miten kannattaa pukeutua jos lähtee turistina Abu Dhabiin. Musta kaapu ja hijab eivät ole tarpeellisia normaalissa arkielämässä Abu Dhabissa, mutta tiettyjä suosituksia pukeutumiseen on silti olemassa. Niihin voi tutustua tältä sivulta:

https://www.abudhabitravelplanner.com/abu-dhabi-dress-code/

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu