K-18 väkivaltaviihdettä YLEn uutisten otsikossa

Tämä blogi sisältää väkivaltaviihdettä.

Klikki-otsikot ovat ärsyttäviä, kun tahallaan jätetään kertomatta varsinainen asia otsikossa, jotta ihmiset klikkaisivat sivun auki. ”Katso tästä kuka teki mitä!” Kaupallisessa mediassa motiivina lienee mainostulot, kun jokainen sivun lataus näyttää käyttäjälle uudet mainokset. YLEn uutisissa en keksi mitään motiivia klikki-otsikoille, jos ei sitten uutisten kiinnostavuuden tilastollinen seuranta. Mutta YLEkin käyttää klikki-otsikoita aina toisinaan.

Kuuma kesä ja puretut korona-rajoitukset ovat saaneet YLEn journalistit lieventämään rajoituksia myös uutisten otsikoinnissa, ainakin tässä tämän päivän uutisessa, joka on otsikoitu: ”Syyttäjä: Sohvalta yllätettyä uhria lyötiin vasaralla, leipäveitsellä, kirveellä ja viidakkoveitsellä yli 50 kertaa – kuolema tuli hitaasti kärsien.”

https://yle.fi/uutiset/3-11382078

Tuohon otsikkoon olisi kyllä voitu jättää hieman enemmän arvailujen varaan. Jos olisi vaikka jättänyt kirveen ja vasaran mainitsematta, niin uutisia lukevalle yleisölle alakoululaisesta vaariin asti olisi jäänyt edes vähän arvuuteltavaa, miten tuo henkilö tarkalleen ottaen tapettiin, ja kuinka hitaasti ja kärsien hän kitui kuoliaaksi.

Tai sitten klikki-otsikon tyyliin: ”Katso tästä kuka kuoli, kuinka hitaasti, ja miten hänet tapettiin!”

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu