Kaikki koirat maksulliseen rekisteriin – toiseen kertaan – turhaan

Suomessa arvioidaan olevan noin 700,000 koiraa ja 600,000 kissaa. Jos jossain näkyy susi, se on etusivun uutinen, ja puolet kansasta vaatii peloissaan susia ammuttavaksi, jotta ei toteutuisi ensimmäinen suden aiheuttama ihmisen surma yli sataan vuoteen. Todellisuudessa koira on se eläin, joka ihmisten kimppuun hyökkää joskus, vakavinkin seurauksin. Erittäin harvoin toki, huomioiden että niitä on 700,000. Kissa on puolestaan näistä kahdesta pörröisestä lemmikistä se, joka verottaa luonnon tasapainoa raskaasti, jos saa liikkua ulkona vapaana.

Sekä kissojen että koirien pakollisesta rekisteröinnistä on ollut keskustelua viime vuosina. Kennelliitto on lobannut koirien(kin) pakollisen rekisteröinnin puolesta. Yli 70 % Suomen koirista on jo valmiiksi Kennelliiton rekisterissä. Varmaan Kennelliitossa ajateltiin, että kannattaa puoltaa poliitikkojen suunnitelmaa siitä, että loputkin 30 % koirista olisi pakollista rekisteröidä.

En tiedä olenko ainoa, joka tuijotti tyhjyyteen ja ihmetteli itsekseen, missä hölmöläisten sadussa me oikein elämme, kun valtiovalta on vihdoin julkaissut päätöksensä, miten koirien (mutta ei kissojen) pakollinen rekisteröinti aiotaan toteuttaa. Kennelliiton ansiokkaalla ja perinteikkäällä puolen miljoonan koiran rekisterillä ei ole mitään roolia siinä asiassa, vaan valtio perustaa sen rinnalle (tarpeettomasti !) oman uuden rekisterin, johon kaikkien koirien on pakko rekisteröityä. Ja se tietysti maksaa, luultavasti muutamia kymmeniä euroja per koira. Eihän valtio nyt sentään ilmaiseksi rekisteröi ketään eikä mitään.

Aika hyvä tili, tuostahan tulee summaksi noin 20 miljoonaa euroa, jos 700,000 koiraa pitää rekisteröidä vaikka 30 euron hintaan. Kukahan tätä on ollut sopimassa, ja kenen kaverilta tämä palvelu aiotaan tilata? Onneksi kaiken maailman viikarit VTV:ssä valvovat tilannetta, että kukaan ei kuseta ketään. Paitsi tässä skenaariossa valtio kusettaa puolen miljoonan jo rekisteröidyn koiran omistajia, joiden täytyy nyt rekisteröityä uudestaan maksullisesti, vaikka he ovat jo rekisteröityneitä maksullisesti.

https://yle.fi/uutiset/3-11843781

Ei mennyt kuin Strömsössä tämä projekti. Priimaa tilattiin poliitikoilta, mutta sekundaa saatiin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu