Kaikki kunnat mukaan Helsingin koulujen IT-hankkeeseen?

Helsinki alkaa kehittää omaa IT-ohjelmistoa koulujen, päiväkotien ja oppilaiden vanhempien väliseen kommunikointiin. Helsinki aikoo luopua parin vuoden kuluessa Visma Enterprise Oy:n Wilma-ohjelmistosta, joka on käytössä lähes kaikissa Suomen kunnissa.

https://yle.fi/uutiset/3-11008546

Päätöstä perustellaan sillä, että tulevaisuuden tarpeita on vaikea ennustaa, joten kaupunki alkaa mieluummin kehittää omaa järjestelmää, jonka ominaisuuksiin se voi vaikuttaa joustavasti itse matkan varrella, jotta ei tarvitse sitoutua Wilman tyyppiseen valmiiseen ohjelmistoon, jossa on tietyt rajalliset ominaisuudet.

Tässä päätöksessä on paljon järkeä mukana. Kunpa sitä olisi ollut myös takavuosina, kun pk-seudun kunnat tekivät älyllisen ja taloudellisen harakirin, tilaamalla amerikkalaiselta Epic Systemsiltä terveydenhoitoon Apotti-järjestelmän, jonka kustannukset ovat ensimmäiset 10 vuotta noin 58 MEUR vuodessa, ja sen jälkeen ehkä 45 MEUR vuodessa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Apotti-hanke

Apotin kohdalla on myöhäistä rutista, kun on jo löysät housussa. Joten puhutaan mieluummin iloisemmasta aiheesta, eli Helsingin koulujen ja päiväkotien IT-hankkeesta.

Outoa tässä asiassa on lähinnä se, miksi Helsinki on yksin liikkeellä tuon projektinsa kanssa. Tarpeet ovat lähes identtiset kaikissa Suomen kunnissa. Miksi Helsinki ei haali muita kuntia mukaan projektiin, jakamaan kustannuksia? Kaikkien Suomen kuntien kannattaisi olla mukana tuossa projektissa, koska jaettu kustannus on vain murto-osa kustannuksista.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu