Kalifornian turkiskielto: populismia vai aitoa huolta eläimistä?

Kalifornia kieltää turkisten myymisen vuodesta 2023 lähtien.

https://yle.fi/uutiset/3-11018155

Eläinten oikeuksia puolustavat järjestöt ovat tyytyväisiä, mutta minä epäilen että tässä on enemmän populismia kuin todellista välittämistä eläinten kohtelusta. Los Angelesin McDonald’sit todennäköisesti myyvät vielä jatkossakin häkkikanaa ja karsinassa koko elämänsä viettänyttä nautaa.

En tykkää epätasapainoisesta lainsäädännöstä, joka on olevinaan hyväntahtoinen siellä ja kuitenkin pahantahtoinen täällä. Tykkään tasapuolisuudesta. Niinpä en tykkää sellaisesta lainsäädännöstä, joka poimii mittasuhteiltaan massiivisesta teollisesta eläinten hyötykäytöstä yhden tai kaksi mitättömän pientä oksaa, ja karsii ne pois.

Sen takia turkikset kai voitiin karsia pois, kun niiden osuus eläin-bisneksestä kokonaisuutena on mitättömän pieni USA:ssa. Bisnes kukoistaa Kaliforniassa as usual, mutta poliitikot pääsivät harrastamaan moraaliposeerausta lehtien etusivulle.

Miten minä sitten kehittäisin tuotantoeläinten kohtelua? Kerro minulle mikä tuotantoeläimiin kohdistuva käytäntö aiheuttaa eniten kärsimystä eläimille, niin kielletään se ensimmäiseksi. Kerro sitten mikä käytäntö aiheuttaa toiseksi eniten kärsimystä eläimille, ja kielletään se seuraavaksi. Pahimmista epäkohdista alkaen nostetaan rimaa ylöspäin, poimimatta Kalifornian tyyliin vihreitä omenoita yläoksilta, kun alemmilla oksilla olisi paljon mädempiäkin omenoita, jotka ollaan jättämässä täysin koskematta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu