Kampuksen tytöt juotetaan humalaan, sitten rintsikat pois

Tällä viikolla YLE on nostanut puheenaiheeksi Suomen (ja itse asiassa koko läntisen maailman) opiskelija-piireissä noin puoli vuosisataa vallinneen fuksiais-kulttuurin.

https://yle.fi/uutiset/3-11672836

Hollywoodin yliopisto-komedioita nähneet tietävät monenlaisina variaatioina, miten juoni menee. Kun minä kulutin peruskoulun penkkiä 1980-luvun lopussa, ruotsin kielen oppikirjassa oli tekstikappale, jonka otsikko oli ”Flickor vill ha pojkvän, pojkar vill ha sex”. Tytöt haluavat poikaystävän, pojat haluavat seksiä. No voi rähmä, tämän tarinan juoni paljastuikin jo tuossa. Mutta kerrotaan silti koko tarina.

Miespuolisten opiskelijoiden porukka järjestää uuden vuosikurssin naispuolisille opiskelijoille bileet, niinsanotut fuksiaiset. Pojan koltiaiset haluavat seksiä. No kyllä he tietävät etteivät he seksiä saa, joten he tavoittelevat jotain mikä voisi ehkä onnistua. Nähdä uusien opiskelija-tyttöjen tissit. Niinpä pojat laativat jo viikkoja etukäteen yksityiskohtaisen juonen, miten he saisivat tytöt houkuteltua tilanteeseen, jossa nämä suostuvat riisumaan paitansa ja rintsikkansa. Ihan vapaaehtoisesti ja omasta suostumuksestaan. Tai ainakin melkein.

Anteeksi, loukkasinko jonkun Hollywood-elokuvan tekijänoikeuksia (todennäköisesti aika monenkin), selittämällä heidän elokuvansa juonen? Anteeksi, ei ollut tarkoitus.

Niin sinne opiskelijoiden bileisiin sitten saavutaan, ja kaikilla on jotain odotuksia, mitä ilta voisi tuoda tullessaan parhaassa mahdollisessa tapauksessa. Tytöt haluavat pitää hauskaa, eikä se haittaisi vaikka pieni romanttinen kipinäkin syttyisi jonkun pojan kanssa. Tytöt eivät saavu paikalle aikomuksenaan näyttää rintojaan useammalle kuin ehkä sille Yhdelle Oikealle.

Mutta kun pojat ovat tarjonneet tytöille ilmaiseksi alkoholia tarpeeksi paljon, ehkä jonkun hauskan pelin säännöt vaativat juomaan alkoholia reilusti ja usein, ja tuo saunakin on tuossa lämpimänä, eiköhän siirrytä sinne pelkissä alusvaatteissa näin kavereiden kesken, ja mitä mieltä olette siitä että naisella ei ole Suomessa oikeutta kulkea ilman paitaa, vaikka miehellä on oikeus, eikö se ole törkeää naisten alistamista, näyttäkää nyt hei tissit — jaha, sieltä löytyi yksi rohkea (tai tarpeeksi tiedottomassa tilassa oleva), yes! high five!, Pera ota äkkiä valokuva kännykällä, näyttäkää nyt te muutkin, mitä ihmeen nynnyjä te oikein olette, turhaanko feministit ajavat tasa-arvoa Suomeen, jos te ette käytä sitä? Tuo yksi ei näytä tissejään! Miksi ei, onko rumat tissit? Mamis! Luuseri! Mikä ihmen tiukkapipo!

Seuraavan päivän morkkiksessa onnellinen on se, joka kokee tehneensä päätökset itse ja omasta tahdostaan. Ja mielellään päätösten seuraukset olivat myös positiivisia. Tuli positiivista palautetta rinnoista, ehkä se Prinssi Oikeakin huomasi kuinka kivat tisut tässä olisi tarjolla. Syvemmällä laskuhumalan suossa rämpii se, joka syystä tai toisesta muistelee tulleensa painostetuksi asioihin joita ei olisi oikeastaan halunnut tehdä. Vielä huonompi fiilis, jos miesten spontaani reaktio omien rintojen näkemiseen oli laimeampi kuin muiden tyttöjen kohdalla. Ilmeet valahtivat pettyneiksi, eivät tykänneet, eivät innostuneet ollenkaan. Asia ei nimittäin ole niin yksinkertainen, että kaikki miehet tykkäävät kaikkien naisten rinnoista. Muoto ja ryhti ratkaisee, eikä kaikilla rinnoilla ole kumpaakaan niistä.

Jos myös tytöt haluaisivat seksiä yhtä päämäärätietoisesti ja itsetarkoituksellisesti kuin pojat, opiskelija-bileistä voisi muodostua melkoiset roomalaiset orgiat, jossa kaikki harrastavat seksiä niin monen kanssa kuin fyysinen suorituskyky antaa myöten. Näin ei kuitenkaan käy, koska useimmille tytöille seksi ei ole päämäärä sinänsä, vaan vaihtokaupan väline, jolla ostetaan henkilökohtaista huomiota siltä Yhdeltä Oikealta. Feministeillä on omat teoriansa siitä, miksi näin on. Mutta biologinen totuus ihmisestä lajina lienee se, että näin nyt vain on ja sillä hyvä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu