Kansalaisaloite kieltäisi veden yksityistämisen — mitä muuta kiellettäisiin?

Jyväskylän suunnalla alkanut kohu väitetyistä suunnitelmista myydä kunnallisen vesiyhtiön osakkeita yksityisille synnytti kansalaisaloitteen veden yksityistämisen kieltämisestä lailla. Kansalaisaloite sai tarvittavat 50,000 kannatusta täyteen isolla ryminällä, kahdessa päivässä.

https://yle.fi/uutiset/3-11187839

Demokratian kannalta olennaisin tieto minulta tosin vielä puuttuu. Se nimittäin, kuinka suuri prosentuaalinen osuus väestöstä kannattaa tätä lakialoitetta. Oletan että enemmistö, mutta se tieto on kuitenkin olennaisin jonka haluaisin tietää. Kuinka monta päivää aloitteella kesti saada 50,000 kannatusta täyteen on lopulta vain sivuseikka, eikä se ole automaattisesti tae siitä että aloite nauttisi kansan enemmistön kannatusta.

Mitähän muuta kansa haluaisi varata julkiseksi monopoliksi lakisääteisesti? Vielä takavuosina moni olisi varmaan sanonut että valtakunnallinen sähkön jakelu, kunnallinen terveydenhoito, lastensuojelu, ja niin edelleen. Juna taisi mennä jo, kaikissa näissä tapauksissa. Saisiko sen junan vielä kiinni ja pysäytettyä?

Saapa nähdä, mitä kaikkea kansa vielä tahtoo.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu