Kansanedustaja Kontulan hengenvaarallinen seikkailu Gazan rajalla

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ei löytänyt eilen parempaa tekemistä kuin saattaa itsensä ainakin hieman tavanomaisesta kohonneeseen hengenvaaraan, matkustamalla Israelin ja Gazan väliselle rajalle kansainväliseen mielenosoitukseen, jossa kritisoitiin aseiden myymistä Israelin valtiolle.

https://yle.fi/uutiset/3-11156284

Kontula tovereineen sai haluamansa, näkyvyyttä mediassa ainakin täällä Suomessa. Näkyvyyden takaamiseksi heidän on täytynyt tahallaan provosoida Israelin armeijaa ottamaan itsensä kiinni, koska eihän pelkkä mielenosoitus jossain aavikon keskellä ylitä uutiskynnystä. Aktivistien ryhmä on siis tahallaan kävellyt tai ainakin uhannut kävellä jonnekin jossa on kyltti tai sotilas joka kieltää kävelemästä sinne.

Israelin rajoilla piikkilanka-aitojen luona on yleensä varoituskyltti, joka varoittaa miinoista. Valtioiden rajoja ei ylitetä noin vain ja ohjeita rikkoen, se on oikeasti hengenvaarallista. Mielenosoittajilla on todennäköisesti ollut sen verran järkeä päässä, että ovat kävelleet tietä pitkin ja jättäneet vain noudattamatta sotilaiden käskyä pysähtyä. Ei täysin riskitöntä sekään, mutta Israelin tiedustelu on varmasti tehnyt jo ennakolta arvion että tällä porukalla ei ole räjähteitä väljien vaatteidensa alla.

Kontula kertoo olleensa pidätettynä 10 tuntia. Kansanedustajan erityiskohtelua, jota hän ei ehkä edes tiedä saaneensa. Kuka tahansa muu olisi viettänyt yön tai pari sellissä kymmenen yleensä palestiinalaisen kanssa, jossa on valo päällä yötä päivää, ja ruokana vettä ja leipää. Ihan oikeasti vettä ja paahtoleipää, siinä kaikki. Tiedän molemmat yksityiskohdat omakohtaisesta kokemuksesta, vaikka en mielenosoitusta ole koskaan järjestänytkään, enkä jättänyt noudattamatta viranomaisten määräyksiä tai kieltoja.

Kontula sai kaiken mitä halusi. Sankarin sädekehä VIP-kohtelulla, ja nimi lehteen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu