Kasvisruoka tulisi kieltää julkisissa tilaisuuksissa

Tämä menee nyt provosoivan populismin puolelle, mutta toisaalta: niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

Helsingin kaupungin näyttämä esimerkki liharuoan poistamisesta kaupungin järjestämien tilaisuuksien tarjoilusta saattaa levitä seuraavaksi Turkuun. Kyse ei ole ihan tarkkaan ottaen kasvissyönnistä eikä veganismista, vaan tarjolla olisi kasvisruoan lisäksi kalaa.

https://yle.fi/uutiset/3-12187925

Kasvissyöjien toiveita erityisestä ruokavaliosta on kuunneltu kouluissa ja opistoissa jo muutaman vuosikymmenen ajan. Nyt kun kasvissyöjät ovat pääsemässä valta-asemaan kunnallisessa politiikassa, ja kasvissyönnistä on tulossa valtavirtaa, kasvissyöjien ratkaisu ei ole tarjota lihansyöjille heidän toivomaansa erityistä ruokavaliota, vaan kieltää lihan tarjoilu kokonaan. Olkoot ilman. Ostakoot omat eväät, omilla rahoillaan.

Tämähän ei ole se vastaus, jonka lihansyöjät ovat antaneet kasvissyöjille viimeisten vuosikymmenien aikana. Kuinka tässä nyt näin kävi?

Tätä tilannetta ei kannata seurata hiljaa vierestä, vaan oikea ratkaisu olisi kieltää kasvisruoan tarjoilu kokonaan, kaikissa kouluissa ja kuntien tilaisuuksissa. Niissä kunnissa nimittäin, joissa lihansyöjillä on vielä poliittinen valta-asema hallussa. Sitten voitaisiin järjestää tuijotus-kilpailu jossain paneelikeskustelussa YLEn kanavalla, kiistan ideologisten osapuolten kesken, ja pohtia millaisella asenteella ja suvaitsevaisuudella nämä asiat oikein kannattaisi hoitaa. Jokaisessa kunnassa valtion alueella.

+20
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu