Katalonian kovat vankeustuomiot ovat häpeä Euroopan demokratialle

Espanjassa jaetaan melkein murhatuomion tasoisia vankeusrangaistuksia katalaanien rauhanomaisista poliittisista pyrkimyksistä (eli käytännössä perus ihmisoikeuksien noudattamisesta) valtiollisen itsenäisyyden saavuttamiseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11020168

Katalaanien johtajille annettujen rangaistusten kovuus ja moraalinen perusteettomuus, joka vetää vertoja Nelson Mandelan vankeudelle Etelä-Afrikassa, häpäisee eurooppalaisen demokratian ja rauhanomaisen poliittisen liikehdinnän kunnioituksen perinteen.

Eikö Suomen hallituksen pitänyt puolustaa oikeusvaltion periaatetta Euroopan Unionissa? Nyt olisi korkea aika tarttua toimeen.

Juuri kun pääsin sanomasta edellisessä blogissani, että on kuin lottovoitto syntyä Eurooppaan, koska täällä kansoja ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan, ja melkein jokaiselle kansalle on oma itsenäinen (joskin EU:n ohjailun alainen) valtionsa.

Vanha kolonialistinen suurvalta Espanja ei ole vieläkään päässyt eroon seepran raidoistaan. Toisten kansojen poliittinen alistaminen ja kohteleminen espanjalaisena omaisuutena on edelleen maassa maan tapana, vaikka tällä kertaa ei olekaan lähdetty merta edemmäs kalaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu