Kato oho, kirjoitusvirhe 50 hlön rajoituksesta käynnisti tapahtumien perumiset

Kahden virkamiehen allekirjoittama paperi sisälsi kirjoitusvirheen, että syksyllä tapahtumissa saa olla yleisöä vain 50 henkilöä. Ilmeisesti virkamiehet eivät edes lue papereita jotka he allekirjoittavat. Sellaista menettelyä kutsutaan ns. poliittiseksi kumileimasimeksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11508680

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/5044990/STMn+kirjoitusvirhe+oli+peruuttaa+syksyn+tapahtumat++nyt+aluehallintovirastoille+lahetetty+uusi+ohjauskirje+aiheesta

Virheellinen tieto uutisoitiin kaikissa suurissa medioissa: YLE, suurten kaupunkien lehdet jne., ja kansa otti uutisen todesta. Ainakin kymmenet jos ei sadat tapahtumat peruttiin heti kun uutinen tuli julkisuuteen. Tuhannet muusikot polttivat verkkarinsa ja päreensä, kun kalenteri tyhjeni taas yhdessä päivässä.

Sitten uutinen osoittautui perättömäksi. Nyt tapahtumien järjestäjät soittavat puhelinlangat kuumina kymmenille yhteistyö-kumppaneille, saadakseen uudestaan tehtyä sopimukset jotka ehdittiin purkaa päivän aikana.

Virkavastuuseen ei taida kuulua vahingonkorvauksen vastuu siitä ylimääräisestä työstä ja haitasta, jonka nuo kaksi virkamiestä saivat aikaan, allekirjoittamalla kansan elämään ja elinkeinoihin suuresti vaikuttavan dokumentin edes lukematta sitä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu