Kaventaako oikeiston uho somessa Suomen poliittista liikkumavaraa, ja onko se järkevää?

Ukrainan sota on tehnyt monista suomalaisista poliittisista henkilöistä elämää suurempia sankareita, ainakin sosiaalisessa mediassa. Tässä muutamia esimerkkejä minun puolueestani Perussuomalaisista:

Yleensä erittäin ansiokkaasti ja melko maltillisesti NATOsta ja turvallisuuspolitiikasta bloggaava Marko Meretvuo otti sokan irti kerralla, ja ehdottaa että Venäjä pitäisi ”pyyhkiä pois maailmankartalta”. Nämä eivät ole kovin fiksuja lausuntoja. Iranin presidentit ovat mahdollisesti sanoneet jotain vähän tämän suuntaista Israelista, vuosien varrella. Ovatko sanoneet vai ei, se on edelleen epäselvää, mutta jokaisen vähänkin siihen suuntaan viittaavan lauseen Israelin poliitikot tallentavat arkistoihinsa, ja käyttävät niitä argumenttina jokaisessa käden käänteessä. Voi Meretvuo, tämä ei ole viisasta retoriikkaa, vaikka elämä kiukuttaisi kuinka kovasti.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/marko-meretvuo/venaja-on-pyyhittava-pois-maailmankartalta/

Euroopassa on tällä hetkellä muotia karkottaa maasta muutama venäläinen diplomaatti, poliittisten irtopisteiden keräämiseksi kansalaisilta. Myös Suomi harkitsee parhaillaan tällaista tempausta. Kaikille tämä ei riitä, vaan Perussuomalaisten keskuudessa on nyt muotia toivottaa koko Venäjän suurlähetystö tervemenneeksi pois Suomesta. Suorastaan diplomaattisuhteiden katkaisu yksipuolisesti.

Venäjän suurlähetystön voisi saatella rajalle, sillä kun ei enää ole täällä mitään virkaa.” (Kansanedustaja Sheikki Laakso, PS.)

https://twitter.com/LaaksoSheikki/status/1511255189281460224

Tehtaankadulla sijaitsee pienen kunnan verran venäläisiä diplomaatteja. (…) Jokainen suurlähettilästä myöten pitäisi käskeä ulos maasta.” (Miko Bergbom, PS-nuorten puheenjohtaja.)

https://twitter.com/BergbomMiko/status/1511293562159304708

Eiköhän tahtaankadun porukankin ole aika lähteä takaisin Äiti-Venäjälle – vai pitäisikö sanoa tehtaankadun FSB:n porukan. Voisivat ottaa samalla kaikki vanhat kaverit ja muun tiedusteluhenkilöstön mukaan Venäjälle.” (Kansanedustaja Sanna Antikainen, PS.)

https://twitter.com/SannaAntikainen/status/1511284251655905288

Eilen jo kummastelin että mitä Suomi oikeastaan hyötyy venäläisistä diplomaateista valehtelemassa, uhkailemassa ja vakoilemassa maaperällämme.” (Kansanedustaja Jani Mäkelä, PS.)

https://twitter.com/JaniMakelaFi/status/1511307177683820545

Ihan kiva, paitsi että meidän pitäisi yrittää välttää sotaakin Venäjän kanssa. Tällainen ihmeellinen uhoaminen kaventaa Suomen poliittista liikkumatilaa, vähentämällä mahdollisuuksia olla jostain asiasta rauhanomaisesti samaa mieltä Venäjän kanssa. Jos poliittinen keskustelu katkaistaan, sen jälkeen keskustelu saattaa jatkua aseilla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu