Keskustan uudet sloganit ja linjaukset antavat aihetta (epä)toivoon

Yleensä kirjoitan mieluummin asioista kuin henkilöistä tai puolueista, mutta tällä kertaa alitan tuon riman, ja kerron vähän Keskusta-puolueen uusimpia kuulumisia.

Vuonna 2004 Keskusta eli vielä suuruutensa aikaa. He menivät Matti Vanhasen johdolla eurovaaleihin erittäin osuvasti kiteytetyllä sloganilla, joka liittyy minun ymmärtääkseni jotenkin maatalous-tukiaisiin:

”Enemmän Euroopasta.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004219205.html

Vuonna 2021 Matti Vanhanen on edelleen kuvioissa näkyvästi mukana, mutta puolue on hukannut suuntavaistonsa pahasti. Nyt rakennetaan EU:n elvytys-pakettia toisenlaisella asenteella:

”Enemmän Eurooppaan.”

Mutta vielä on toivoa. Ehkä jo seuraavissa vaaleissa Keskusta lähtee uuteen nousuun? Keskustan vaaliohjelma kuntavaaleihin 2021 on otsikoitu lupauksia herättävästi ja itseluottamusta huokuen:

”Keskusta tekee toiveista totta.”

https://suomenkeskusta-my.sharepoint.com/

Tässä sloganissa on huomattavasti positiivisempi asenne kuin siinä koko kansan tuntemassa versiossa:

”Keskusta pettää aina.”

Perinteinen valtapuolue ei ole jämähtänyt vanhoihin tapoihin, vaan Keskusta käyttää trendikkäästi uusimpia sanontoja, kuten ”järkivihreä” politiikka. Järkivihreä on muuten vähän samanlaista kuin Vihreiden politiikka, mutta järkevää. Siinä käytetään maalaisjärkeä. Maaseudulla on paljon vihreitä asioita, kuten esimerkiksi heinä jota syötetään lehmille.

Keskustan järkivihreys ei ole tehnyt suurta vaikutusta ainakaan Vasemmistoliiton Li Anderssoniin. Hänen mielestään järkivihreys ei ole vihreyttä lainkaan. (Höh, mutta se heinä on vihreää, jota syötetään lehmille. Olen nähnyt sitä heinää omin silmin. Televisiosta.)

http://liandersson.fi/jarkivihreys-ei-ole-vihreytta-lainkaan/

Minun asianajajani varoitti minua, että ei ole juridisesti täysin selvää, saako Keskustasta enää nykyään tehdä huumoria tällä tavalla.

He saattavat nauttia vihapuhe-lain tarkoittamaa pienten vähemmistöjen suojelua.

+5
IonMittler
Sitoutumaton Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu