Keskustelua aiheesta Turku Energian törkeä temppu

Turun suunnalta kuuluu kummia. Väitetään, että turkulaisille myydään nyt sähkösopimuksia, jotka sitoisivat asiakkaat tämän hetken korkeaan hintatasoon jopa 24 kk ajaksi, siten että sopimuksesta ei pääse irti mihinkään järkevään hintaan, vaikka sähkön hinta laskisi kuinka paljon puolen vuoden tai vuoden kuluttua.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pekka-juhani-elomaa/turku-energia-oyn-torkea-temppu/

Ihan ensimmäinen perusasia olisi validoida tämän tiedon paikkansapitävyys. Katselin vähän Turku Energian nettisivuja, mutta en löydä tuollaisia irtisanomisen ehtoja sieltä. Saataisiinko joukkovoimalla tähän tarinaan lisää konkretiaa?

Keskustelu on toki auki aiheen kommentoinnille joka tapauksessa, vaikka emme tässä vaiheessa edes tietäisi, onko tarina kuinka tosi.

LISÄTIETOA, LISÄTTY BLOGIIN 18.09.2022 klo 11:52:

Eräs henkilö lähetti minulle kopion vastauksesta, jonka Turku Energian asiakaspalvelu antoi hänelle kysymykseen määräaikaisen sopimuksen irtisanomisen ehdoista:

”Mikäli haluat purkaa määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden, veloitetaan sinulta määräaikaisen sopimuksen määräajan umpeutumiseen asti kuuluvat perusmaksut ja vuosiennusteen (arvioidaan sinun toteutuneen kulutuksen mukaisesti) mukaiset energiamaksut sekä mahdollisista lisäpalvelutuotteista muodostuneet kulut (esim. ekotakuu).”

Sekä vastaus toiseen kysymykseen toimitusvelvollisuudesta:

”Turku Energia Sähköverkot Oy:n jakeluverkon alueella (Turun kaupunki pois lukien Paattinen) tarjoamme toimitusvelvollisena sähkönmyyjänä Louna Tunti -sopimusta. Louna Tunti -sähkösopimuksen perusmaksu on 3,78€/kk ja sen energiahinta määräytyy sähkömarkkinoiden hintojen mukaisesti. Sähkönhinta pörssissä kuluvalla tunnilla on 9,33 snt/kWh ja sähkön 7 vuorokauden keskihinta on ollut 36,6 snt/kWh. Lisäksi hintaan lisätään välityspalkkio, joka on 0,29 snt/kWh”

Näiden tietojen perusteella näyttää olevan totta, että jos asiakas irtisanoo määräaikaisen sopimuksen, häneltä veloitetaan sopimuksen loppuun asti kaikki kulut, aivan kuin hänelle olisi toimitettu kaikki sopimukseen sisältyvä sähkö. Vaikka mitään ei tarvitse toimittaa. Tässä tapauksessa sähköyhtiö saisi huomattavasti suuremman voiton, koska yhtiölle ei muodostu mitään kuluja, mutta se saa täyden hinnan palvelusta sopimuksen loppuun asti. Hieman epäilyttää, kestäisikö tällainen sopimus oikeudessa, pidettäisiinkö sitä kohtuullisena. Tavallisen kansalaisen moraaliin tämä ei kyllä mahdu, että yhtiö takaa sopimuskauden loppuun asti ei vain omat voittonsa, vaan itse asiassa voitot moninkertaistuvat, jos asiakas irtisanoo sopimuksen.

+1
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu