Keskustelua Arto Luukkasen NATO-teeseistä ”kansa päättäköön”

Jo vuosia on ollut tiedossa, että Perussuomalaisten puolueen jäsenten joukossa on paljon vannoutuneita NATOn kannattajia, ja toisaalta myös vannoutuneita NATOn kriitikkoja. Tämä asia on viime aikoina tullut julkisesti näkyviin sosiaalisessa mediassa (kuten Twitterissä), kun Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on inspiroinut NATOn kannattajia lobbaamaan asiaansa näkyvästi.

Moni Perussuomalaisten kansanedustaja ja kannattaja on viime päivinä kertonut kannattavansa NATO-jäsenyyden hakemista. Toisaalta moni muu on kertonut olevansa edelleen kriittinen NATO-jäsenyyden hakemista kohtaan. Twitterissä on menossa melkeinpä huutoäänestys, jonka NATOn kannattajat aloittivat, ja pian NATO-kriitikot liittyivät mukaan, jotta julkinen keskustelu ei näyttäisi siltä, että kaikki perussuomalaiset kannattavat NATO-jäsenyyden hakemista melkeinpä heti.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/kansa-paattakoon-natosta-ja-suomen-turvallisuuspoliittisesta-asemasta/

Puoluesihteeri Arto Luukkanen julkaisi tänään pitkän analyysin, jossa hän selittää, miksi hän ei usko NATO-jäsenyyden olevan Suomelle autuaaksi tekevä helppo tuki ja turva. Minun ajatteluni, joka tunnetaan varsin yleisesti täällä Puheenvuorossa, on varsin yhdenmukaista Luukkasen analyysin kanssa. En huomannut olevani eri mieltä hänen kanssaan juuri missään kohdassa. Ainoa yksityiskohta Luukkasen blogissa, joka tuntui jotenkin vaikeasti hahmotettavalta, oli väite että Venäjä voisi nopeasti vallata Suomen eteläosan Lohjaan asti, jos Suomen puolustus ei ole hereillä.

En tiedä onko näin, mutta NATO-hakemukseen liittyen minulla on mielessä ihan toinen uhkakuva kuin Etelä-Suomen valtaus. Nimittäin Ahvenanmaan valtaus. Minun uhkakuvani on, että jos Suomi (tai vaikka pelkästään Ruotsikin) hakisi NATOn jäsenyyttä, siinä saattaisi käydä niin että Ahvenanmaan saaristossa syttyy välittömästi sota kolmen valtion kesken, jotka ovat Suomi, Ruotsi ja Venäjä. Päivät kuluvat, ja sotilaita kaatuu jokaisen näiden valtion armeijassa. Venäjän pokka pitäisi pisimpään tapattaa omia kansalaisiaan tässä sodassa, ja sisäpoliittinen paine pakottaisi Suomen ja Ruotsin suostumaan aselepoon ja poistumaan Ahvenanmaalta. Se siitä Ahvenanmaasta.

Olipa tässä minun uhkakuvassani realismia tai ei, joka tapauksessa toivotan kaikki tervetulleiksi keskustelemaan NATOsta ja Arto Luukkasen blogista. Hänen blogissaan kun on kommentointi suljettuna.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu