Kiina rajoittaa pelaamista ja rahan käyttöä, Suomenkin pitäisi

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. On hieman noloa, että Kiina on Suomeen verrattuna edelläkävijä jossain sosiaalisessa tai lastensuojelullisessa asiassa, joiden pitäisi olla pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden kruununjalokiviä, mutta näin vain on. Ongelmapelaamisen ehkäisyn kohdalla nimittäin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kiina-julkisti-uudet-peliohjeistukset-pelaaminen-kielletty-alaikaisilta-iltakymmenen-jalkeen/7618550#gs.hrh928

Kiina alkaa rajoittaa alaikäisten netissä pelaamista korkeintaan 90 minuuttiin arkipäivisin ja 3 tuntiin viikonloppuisin. Ala-aste-ikäisten lasten vanhempana voin sanoa, että nämä ovat todella tiukkoja lukemia. Tuollainen aikaraja paukahtaa rikki hetkessä, kun minkä tahansa ikäinen henkilö uppoutuu tietokonepelien tiimellykseen.

Kiina asettaa myös alle 16-vuotiaiden rahan käytölle nettipeleihin enimmäisrajan 26 EUR kuukaudessa, ja 16-17-vuotiaille enimmäisrajan 52 EUR kuukaudessa. Tällaisetkin summat paukkuvat helposti rikki peleissä, joissa saa ostaa kympillä leikkirahaa jolla saa vaihtaa ukkelinsa paidan hienommaksi, ja housujen värin vaihtaminen maksaa toisen kympin lisää.

Kiina on tehnyt ryhtiliikkeen. Suomen eduskunnalta emme ole vielä nähneet vastaavaa linjausta alaikäisten pelaamiselle. Kaikki tarvittava taustatieto on jo olemassa ja uutisten lukijoiden huulilla, pitäisi vain tehdä johtopäätöksiä ja yhteiskunnallinen korjausliike. Esimerkiksi sen takia, että WHO varoittaa että 80% nuorista harrastaa liikuntaa liian vähän terveyden kannalta.

https://yle.fi/uutiset/3-11081309

Eikä haittaisi, vaikka saataisiin ryhtiä myös aikuisten peliongelmaisten nuokkumiseen päivät pitkät Veikkaus Oy:n virtuaalisissa oopium-luolissa. Veikkauksen kolikkoautomaatit ovat oopiumia kansalle.

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu