Koko maailma noudattaa Halla-ahon doktriinia: osoita myötätuntoa vain lähellä asuvia kansoja kohtaan

Jussi Halla-aho totesi eilen ja toissapäivänä Twitterissä, että Eurooppa ei hyväksy brutaalia sotaa omalla takapihallaan, mutta jossain kauempana sillä ei olisi niin väliä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/jotkut-kansanedustajat-muutkin-kuin-turtiainen-ennustelevat-jo-kolmatta-maailmansotaa-mutta-nain-tuskin-kay/

Tämä voi kuulostaa hieman erikoiselta moraaliselta linjaukselta, mutta täyttä realismia se on maailmanpolitiikassa. Siihen kiinnitti huomiota myös YLEn toimittaja tänään, joskin häneltä jäi tilanteen ymmärtäminen (tai ainakin selittäminen) hieman puolitiehen, joten selitän tässä loput hänen ajattelustaan tai sen puutteista.

https://yle.fi/uutiset/3-12337982

YLEn toimittaja ihmettelee tässä uutisessa, miksi Kiina, Intia ja Brasilia eivät osallistu Venäjän vastaisiin pakotteisiin. Vastaus on Halla-ahon doktriini: ne eivät ehkä hyväksyisi brutaalia sotaa omalla takapihallaan, mutta jossain kauempana sillä ei ole niin väliä. Niin kaukana näistä valtioista kuin Ukrainassa. Tämä menee ihan Suomen ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajan linjauksen mukaisesti.

YLEn toimittaja jää hämmästelemään, miksi nuo valtiot käyttäytyvät näin. Tässä tulevat esiin ne puutteet hänen ajattelussaan, jotka tarvitsevat hieman täydennystä. Myös Suomi käyttäytyy näin. Esimerkiksi Jemenin sodan osalta, jossa on kuollut jo satoja tuhansia ihmisiä. Ei se ole Suomea tai muita Euroopan maita kiinnostanut samalla tavalla kuin Ukrainan sota. Halla-ahon doktriinin mukaisesti, kun Jemen on niin kaukana, sillä ei ole niin väliä.

YLEn toimittaja olisi voinut kaiken sanottavansa lisäksi todeta myös: sori vaan Jemen, bisnes Saudi-Arabian kanssa on bisnestä, Suomelle ja koko Euroopalle.

+5
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu