Koraanin polttaminen ja siitä aiheutuva mellakointi on isompi ongelma kuin arvaattekaan

Ruotsissa mellakoidaan yötä päivää, koska joku aikoi polttaa Koraanin. Some-kansa on kirjoittanut aiheesta aika monta kommenttia eetteriin. Suomen eduskunnan kansanedustajia myöten on kerrottu, miten asioiden pitäisi olla.

Minä totesin eräälle tärkeälle kirkon miehelle, että se on jonkunlaista uskon ja itsetunnon heikkoutta, jos omaan uskoon kohdistuva loukkaus ajaa kadulle mellakoimaan.

Sitten minulle tuli mieleen toinen, paljon vakavampi ongelma. Se on suorastaan valtiollisella tasolla heikko kohta kansakunnan puolustuksessa, jos kansa saadaan kaaoksen valtaan näin helposti, että laitetaan vain muutama kätyri sinne tänne polttamaan pyhiä kirjoja, niin yhteiskunta leimahtaa liekkeihin, eikä poliisi pysty pitämään järjestystä yllä.

Todella oivallinen heikko kohta, jota eräs ryhmä Z voisi hyödyntää sellaisella hetkellä kun he haluavat suorittaa jonkun erikois-operaation, ja tarvitsevat vähän kaaosta yhteiskuntaan helpottamaan omaa työtään.

Heikkous on heikkoutta, ja heikkouksia käytetään hyväksi. Mitähän vastaavia heikkouksia Suomessa asuvan väestön keskuudesta löytyy? Onko ryhmä Z laatinut jo listan sellaisista?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu