Korona ei ole tuonut solidaarisuutta, kyynärpäiden käyttö jatkuu kuten ennenkin

Korona-epidemia ei ole yhdistänyt ihmiskuntaa kovin paljon yhteisen vihollisen edessä. Sama poliittinen vihanpito jatkuu kuin ennenkin.

Italiassa pudottiin yhteis-eurooppalaisen solidaarisuuden pilvilinnoista takaisin maan pinnalle, kun he pyysivät hätäapua muilta EU-mailta korona-kriisin yllättäessä heidät ensimmäisenä maana Euroopassa. Yksikään EU-maa ei antanut hätäapua Italialle. Lopulta apuun tulivat Kiina ja Kuuba.

https://foreignpolicy.com/2020/03/14/coronavirus-eu-abandoning-italy-china-aid/

Yhdysvaltain sanktiot Iranille ovat myös osoittautuneet koronan kestäviksi, ainakin tähän asti. Epidemian torjuminen on tärkeää, mutta sen torjuminen poliittisesti väärään suuntaan nojaavassa maassa on ilmeisesti vähemmän tärkeää.

https://theintercept.com/2020/03/17/coronavirus-iran-sanctions/

Palestiinalaisilla on samanlainen ongelma Israelin taloussaarron alaisena, josta eivät lääkkeet pääse läpi koronan aikana kovin paljon paremmin kuin muulloinkaan. Gazassa ei ole toistaiseksi havaittu yhtään korona-viruksen tartuntaa. Israel on lähettänyt Gazaan 200 testiä viruksen tunnistamiseksi. Gazassa jännitetään, mitä miljoonien väestössä tapahtuisi, jos virus lähtisi leviämään — niillä puutteellisilla lääketieteen resursseilla, joita alueelle pääsee Israelin kauppasaarron läpi.

https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-sends-200-coronavirus-test-kits-to-Gaza-strip-620883

USA:ssa on hyväksytty lakeja korona-viruksen saamiseksi hallintaan, mutta kongressin äänestyksissä on nähty myös soraääniä, perusteluilla jotka ovat tuulahdus vanhasta maailmasta ennen koronan aikakautta. Uskonnollinen kongressin edustaja äänesti korona-lakeja vastaan sen takia, että ne antavat oikeuden sairaslomaan myös samaa sukupuolta oleville pareille.

https://theintercept.com/2020/03/17/coronavirus-stimulus-bill-andy-biggs/

Amerikkalaisten yritysten laajalle levinnyt käytäntö ”kahden kerroksen työväestä”, hyväosaiset vakituiset työntekijät vs. alihankkijoiden kautta tulevat paljon huonommin palkatut muurahaiset, elää vahvana myös koronan aikakaudella. Epidemian alkaessa Facebook antoi kaikille työntekijöilleen suosituksen siirtyä etätöihin kotiin. Siis kaikille hyväosaisille vakituisille työntekijöilleen. Alihankkija Accenturen kautta palveluksessa olevat heikommilla työehdoilla ja palkalla työskentelevät moderaattorit joutuivat jatkamaan työntekoa toimistolla. Heidän terveytensä on ilmeisesti vähemmän tärkeää kuin hyväosaisten vakituisten työntekijöiden terveys.

https://theintercept.com/2020/03/12/coronavirus-facebook-contractors/

Facebook myönsi työntekijöilleen myös 1000 dollaria avustusta korona-kriisin aiheuttamiin kuluihin. Siis hyväosaisille vakituisille työntekijöilleen. Alihankkijoiden kautta työtä tekevät eivät pääse osalliseksi tällaisesta hyväntekeväisyydestä.

https://theintercept.com/2020/03/17/facebook-coronavirus-bonus-contractors/

Maailma pyörii vahvasti radallaan, kaikki on ihmiskunnassa niin kuin aina ennenkin. Yksi korona-virus ei paljon maailmaa muuta. Puheenvuorossa on toki persujen ja vihervasemmiston välinen loanheitto jäänyt hieman vähemmälle viime aikoina. Väliaikaiselle tauolle, oletan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu