Korona-epidemia antaa virastoille otollisen tekosyyn laiskotteluun
Korona-epidemia. Mitäpä ei saisi anteeksi nykyään syyttämällä kulkutautia omasta laiskuudestaan, tai vaikka perustuslain rikkomisesta?
Moni virasto on huomannut kultaisen tilaisuuden vähentää omaa työmääräänsä, lakkauttamalla korona-epidemian ajaksi sen mahdollisuuden, että asiakas saisi jonottaa viraston tiloissa mahdollisesti vapautuvaa aikaa vastaanottoon. Tämä vähentää palveltavien asiakkaiden määrää verrattuna normaaliin tilanteeseen. Jokainen viime hetken peruutus tuottaa virkailijalle vapaavuoron, kun virastossa ei ole ketään jonottamassa vapaata aikaa.
Korona-epidemiaa ovat keksineet käyttää (teko)syynä oman työmääränsä keventämiseen mm. Maistraatit sekä Maahanmuuttovirasto, jossa jonot ovat kasvaneet nopeasti kolmen kuukauden pituisiksi. Ihmisillä olisi tärkeitä asioita hoidettavana, mutta virastoissa vietetään siestaa korona-epidemian varjossa.
https://yle.fi/uutiset/3-11485450
Maahanmuuttovirasto pyrkii kuulemma tekemään virastossa jonottamisen taas mahdolliseksi myöhemmin syksyllä, ”jos korona-tilanne sallii”. Päätä särkee, että tuollainen perustelu on mennyt YLEn toimittajalle läpi. Miten niin ”korona-tilanne sallii”? Oman vuoronsa jonottaminen paikan päällä on ollut koko ajan sallittua poliisin toimipisteissä (myös lupapalveluissa), ruokakaupoissa, pankeissa, ja niin edelleen. Jos pankkiin ei mahdu väljästi sisätiloihin, sitten jono jatkuu ulos kadulle.
Joten haluaisin kysyä näiltä virastoilta, että miten niin ”korona-tilanne sallii”? Tyhmänäkö minua pidätte? Luuletteko että tämä selitys menee minulle läpi? Oi kultainen korona, joka kelpaa nykyään tekosyyksi mihin tahansa aikaansaamattomuuteen julkisessa sektorissa.
Ja hallitukselle oivan tekosyyn luistaa talouskurista ja työllisyystavoitteista. Jotkin muut maat sentään elvyttävät alentamalla verotusta kaikilta tasapuolisesti. Täällä tehdään päinvastoin ja ohjataan elvytys poliittisin päätöksin valittuihin kohteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
EU:n elvytyspakettia saa käyttää vain nimenomaan poliittisin päätöksin valittuihin kohteisiin, kuten järkevää onkin. Rikkaiden verotuksen alentamisella ei ole tosimaailmassa ikinä ollut elvytysvaikutusta. Tämä on niitä harvoja asioita, joista useimmat Nobel-ekonomistitkin ovat yhtä mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko hallitus siis alentamassa meidän tavallisten työssäkäyvien ihmisten palkka- ja välillistä verotusta? Minusta se on niitä selkeästi lisäämässä. Nämä veronkorotukset aiheuttavat yksityisellä sektorilla työttömyyttä aivan varmasti, sekä heikentävät kilpailukykyä edelleen verrattuna kilpailija maihin.
Ilmoita asiaton viesti
Silti esim Saksa alensi arvonlisäveroa. Veikkaan että kyseisen maan talous elpyy Suomea aiemmin. Lyödäänkö vetoa?
Ilmoita asiaton viesti
Ion Mittler tämä ero on tosiaankin yksityisen ja julkisen välillä. Palkan anasaitsemiseksi ei todellisuudessa julkisella ole mitään suhdetta tehdyn työn tai tuloksen suhteen. Palkka tulee, vaikka volttia heitettäisiin tai käytäisiin salilla.
Omien nuorten opiskelua seuranneena, niin ihmettelen kyllä ylemmilläkkin asteilla, että mitä ne opettajat oikein tekevät ja niin ihmettelevät nuoret itsekin. Sanotaan, että uusia verkkokursseja valmistellaan, että tehkää te nyt itse sitä verkko-opetusta. Samat kurssit kuitenkin pyörivät vuodesta toiseen. Opisekelijat korjaavat alemman vuosikurssien kokeita ja tehtäviä. Näin ainakin välillä tapahtuu. He antavat tukiopetusta, jos sitä yleensäkään saa. Opettajilta ei saa palautetta tehtävistä. Niitä nyt yleensäkään ei käydä läpi, jotta edes tietäisi miten ne pitäisi tehdä. Tosin, kun tehdään viiden opintoviikon verkkokursseja, joita saa kuulemma parissa päivässä tehtyä ja mennään sitten salille tai kaupungille, niin siellä niitä opettajia tulee päivällä vastaan. Toki verkko-opetusta voi suunnitella illalla,yöllä tai vaikkapa mökillä.
Erään läheisen lapset ovat alakoulussa. Koulussa järjestetään korona aikana etäopetusta. Opettaja lähettelee viestejä, että hän on nyt asuntoautolla sellaisessa paikkassa, että verkko ei toimi. Vanhempien tehtävä on korjata koulutehtävät. Sitten suututaan, kun ilmoitetaan, että emme ala työpäivän jälkeen enää opettajien tehtäviä tekemään. Annetaan tehtäviä joihin kotona ei edes ole välineitä. Oletaan, että vanhemmat ovat kotona auttamassa. No onhan näitä etätöissäkin olevia,joiden kuitenkin pitäisi töitä tehdä. Suuri osa kuitenkin joutuu oikeasti ihan työpaikalle menemään.
Kyllä julkinen on vaan julkista vätystelyä ja rahantuhlausta pääosin. Suuriin muutoksiin olisi tarvetta.
Ilmoita asiaton viesti
”Suuriin muutoksiin olisi tarvetta.” – TODELLAKIN
Linkkisi takaa: ”Virasto pyrkii helpottamaan asiointia alkusyksyllä, jos koronatilanne sallii.”
– eli yritystä on (suunnitelmissa), mutta onko toivon häivää?
* * *
Kerron tässä nyt erään jutun kunnalla töissä olleesta työmiehestä, kauan sitten.
Oli saatu tietää, että eräs liikennemerkki on pahasti kallellaan. Niinpä työnjohtaja antoi aamusti eräälle työläiselle homman, että ”mene sää kattoon sitä liikennemerkkiä”. Arvaattekin kai jo, että sitten kun päivä päättyi niin työnjohtaja kysyi työläiseltä, että ”tuliko merkki kuntoon?”, johon työläinen: ”vastahan tää päivä katteltiin.”
Ilmoita asiaton viesti
Legendan mukaan opettajien pitkä kesäloma ei oikeasti ole kokonaan lomaa, vaan siinä on paljon kaikenlaista tekemistä ja tulevan vuoden suunnittelua myös. Enpä tiedä, lähetin poikani ala-asteen opettajalle Wilma-viestin päivä koulun päättymisen jälkeen. En ole saanut siihen vastausta vieläkään. Muissa asioissa muille opettajille alkoi tapahtua Wilmassa elokuun alun jälkeen. Kyllä siinä koko kesäkuu ja heinäkuu oli varsin täysipainoista, hmm, tulevan vuoden suunnittelua kynällä ja paperilla sitten varmaankin.
Ilmoita asiaton viesti
Tästä tuli mieleen muistoja 50 vuoden takaa. Tällöinhän yliopistoissa ja korkeakouluissa mellakoitiin ”demokratian” puolesta ja tuloksena syntyi tutkinnonuudistuksia, joissa annettiin opiskelijoille täysi vapaus valita haluamiaan kursseja ja kurssien sisältöjä valvomaan perustettiin kurssineuvostoja vanhan Neuvostoliiton malliin.
Huolestuneina tästä kehityksestä ja tulevien insinöörien ammattitaidosta vanhemmat insinöörit ehdottivat, että ainakin diplomi-insinöörin titteliin lisättäisiin lyhenteet ET (ennen tutkinnonuudistusta) ja JT (jälkeen tutkinnonuudistuksen). Tätä voitaisiin nyt soveltaa koronan aikana opiskelleisiin ( lyhenne K)!
Ilmoita asiaton viesti
Putin ahertaa ANSA.it
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti, että Moskova on rekisteröinyt ensimmäisen Gamaleya-instituutin kehittämän Covid-19-rokotteen.
”Tänä aamuna rekisteröitiin ensimmäistä kertaa maailmassa rokote uutta koronavirusinfektiota vastaan”, Putin sanoi. Kliinisten tutkimusten vaihe 3 alkoi viime viikolla
Ilmoita asiaton viesti