Korona-epidemia antaa virastoille otollisen tekosyyn laiskotteluun

Korona-epidemia. Mitäpä ei saisi anteeksi nykyään syyttämällä kulkutautia omasta laiskuudestaan, tai vaikka perustuslain rikkomisesta?

Moni virasto on huomannut kultaisen tilaisuuden vähentää omaa työmääräänsä, lakkauttamalla korona-epidemian ajaksi sen mahdollisuuden, että asiakas saisi jonottaa viraston tiloissa mahdollisesti vapautuvaa aikaa vastaanottoon. Tämä vähentää palveltavien asiakkaiden määrää verrattuna normaaliin tilanteeseen. Jokainen viime hetken peruutus tuottaa virkailijalle vapaavuoron, kun virastossa ei ole ketään jonottamassa vapaata aikaa.

Korona-epidemiaa ovat keksineet käyttää (teko)syynä oman työmääränsä keventämiseen mm. Maistraatit sekä Maahanmuuttovirasto, jossa jonot ovat kasvaneet nopeasti kolmen kuukauden pituisiksi. Ihmisillä olisi tärkeitä asioita hoidettavana, mutta virastoissa vietetään siestaa korona-epidemian varjossa.

https://yle.fi/uutiset/3-11485450

Maahanmuuttovirasto pyrkii kuulemma tekemään virastossa jonottamisen taas mahdolliseksi myöhemmin syksyllä, ”jos korona-tilanne sallii”. Päätä särkee, että tuollainen perustelu on mennyt YLEn toimittajalle läpi. Miten niin ”korona-tilanne sallii”? Oman vuoronsa jonottaminen paikan päällä on ollut koko ajan sallittua poliisin toimipisteissä (myös lupapalveluissa), ruokakaupoissa, pankeissa, ja niin edelleen. Jos pankkiin ei mahdu väljästi sisätiloihin, sitten jono jatkuu ulos kadulle.

Joten haluaisin kysyä näiltä virastoilta, että miten niin ”korona-tilanne sallii”? Tyhmänäkö minua pidätte? Luuletteko että tämä selitys menee minulle läpi? Oi kultainen korona, joka kelpaa nykyään tekosyyksi mihin tahansa aikaansaamattomuuteen julkisessa sektorissa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu