Korona-kriisi on kultainen tilaisuus sulkea veroparasiitit

Otsikossa oleva veroparasiitit on alunperin tahaton kirjoitusvirhe sanasta veroparatiisit, mutta sitten päätin jättää sen korjaamatta, koska veronkierto on laajempi aihe kuin vain veroparatiisi-valtiot. Se koskee myös ns. laillista verosuunnittelua sekä harmaata taloutta.

Korona-epidemian takia romahtavassa taloudessa yritykset tarvitsevat tukea valtioilta. Ja jotkut valtiot sanovat tarvitsevansa tukea toisilta valtioilta. Tämän olemme kuulleet ennenkin, jos tunnemme henkilökohtaisesti deekuja laitapuolen kulkijoita. ”Jeesaa vähän kaveria. Olisko sulla heittää pari hunttia? Mä maksan kyllä takasin, joskus sitte.”

https://yle.fi/uutiset/3-11315876

Nyt ihmiskunnalla olisi kultareunuksella päällystetty tilaisuus tarttua kovalla kädellä siihen mustaan aukkoon, johon valtioiden verotuloja katoaa koko ajan satoja miljardeja, mutta siitä ei ole päästy ns. ”poliittiseen yhteisymmärrykseen” että veroparatiisit asetettaisiin esim. kauppasaartoon tai niiden pankkijärjestelmiin kohdistettaisiin talouspakotteita. Sellaisia kuin esim. USA kohdistaa tällä hetkellä Iraniin, ja on kohdistanut Kuubaan 60 vuotta.

Ei euroakaan Suomelta rahaa mihinkään yhteis-eurooppalaiseen rappiolle ajautuneiden valtioiden tukemiseen korona-kriisin takia, ennen kuin allekirjoitukset ovat paperissa että EU kieltää rahaliikenteen ja kriminalisoi EU-kansalaisilta jopa asiakkuuden kaikkiin pankkeihin, joiden noudattama tietosuoja mahdollistaa veronkierron ja rahanpesun. Tämä koskee myös muutamia EU:n jäsenvaltioita. Irlanti, Hollanti ja Luxemburg ruotuun.

Myös ns. laillinen verojen siirto kevyemmän verotuksen valtioihin pitää sulkea vesitiiviisti. Korona-kriisi on oikea hetki vaatia suoraselkäisyyttä, jota poliitikoilta ei normaaleissa olosuhteissa ole koskaan löytynyt.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu