Korona-täsmätukea taatusti tarpeeseen: konkurssi-vahti

Suomessa moni taho repii hiuksia irti päästään, kun korona alkaa niittää täysin hyviä yrityksiä konkurssiin, mutta hallituksen tuki yrityksille muistuttaa lähinnä sorsastusta silmät kiinni umpimähkään haulikolla ammuskellen. Liian vähän, liian hitaasti, ja vähän minne sattuu, suurin hätä ei kohtaa kiireellisimmän avun kanssa. Rahaa on jaettu satoja miljoonia tahoille, joilla ei ole kovin erityistä akuuttia hätää, sillä välin kun suurinta hätää kärsivistä yrityksistä ensimmäiset ovat jättäneet jo konkurssi-hakemuksen.

Siinä olisi valtiolle apaja, josta saisi haaviin yrityksiä joilla hätä on todellinen eikä hakemuksia luovasti täyttäen keksitty, ja avun tarve mitä kiireellisin. Valtion pitäisi tarkkailla konkurssi-hakemuksia, tai kehottaa konkurssiin hakeutuvia antamaan oma-aloitteinen selvitys korona-epidemian roolista yrityksen maksuvaikeuksiin.

Sieltä niitä löytyisi, yrityksiä jotka tarvitsevat tukea tai lainaa, ja kiireellisesti. Jos hallitus vaivautuisi lopettamaan pääomatulon saajien suojelemisen korona-kriisiltä, konkurssiin koronan takia hakeutuvalta yritykseltä voisi pakkolailla poistaa velvoitteet kaikkiin vuokriin ja lainan lyhennyksiin korona-kriisin ajalta. Jos vielä jää jäljelle maksuvaikeuksia, jotka ovat väliaikaisia ja koronasta aiheutuvia, valtio voisi laittaa vielä vähän tukea tai lainaa päälle.

Sen sijaan että silmät kiinni ammutaan haulikolla ALV-palautuksia ja muuta pientä mukavaa.

 

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu