Korona-virus on vaarallinen jos ikää yli 60, korkea verenpaine, tai diabetes

Kiinassa tehdyn alustavan tilastollisen analyysin mukaan korona-virukseen kuolleiden keski-ikä on 69 vuotta, ja hoidosta elossa selvinneiden keski-ikä on 52 vuotta. Nuorilla ikäluokilla tauti jää yleensä niin huomaamattomaksi, että he eivät havaitse asiaa vaikka saisivat tartunnan, eivätkä he sen takia hakeudu edes hoitoon.

Yli 60 vuoden iän lisäksi tilastoissa selkeästi erottuvia kuolleisuuden riskitekijöitä ovat diabetes, korkea verenpaine, heikko veren hyytyminen, tai hengityskoneen tarve arkielämässä. Jokainen näistä erikseen on riskitekijä, niitä ei tarvitse olla useampia yhtä aikaa.

https://elpais.com/ciencia/2020-03-10/un-estudio-revela-los-factores-de-riesgo-de-morir-por-el-nuevo-coronavirus.html

Koko maapallo on alkanut keskeyttää liiketoimintojaan ja yleisötilaisuuksiaan suojautuakseen korona-virukselta. Vaihtoehtoinen lähestymistapa olisi eristää riskiryhmät aktiivisesta yhteiskunnasta puoleksi vuodeksi, sillä välin kun työtä tekevä väestö jatkaa elinkeinoelämää ja opiskelijat käyvät koulua normaaliin tapaan. Tuon ajan epidemia todennäköisesti kestää, joidenkin asiantuntijoiden arvion mukaan.

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu