Korona-vuoden saldo: arkisin tunti enemmän unta, ja tunti enemmän vapaa-aikaa
Korona-epidemia on kohdellut ihmisiä eri tavoin. Moni on menettänyt työnsä, jopa yritystoimintansa. Rauha heidän muistolleen. Oli minullakin osa-aikainen lomautus muutaman kuukauden ajan viime talvena: 40 % työajasta pois ja 20 % kokonaistuloista pois, kun huomioidaan työttömyyskorvaus siltä 40 % ajalta.
Muutoin viimeiset puolitoista vuotta on ollut minulle seesteistä aikaa, joka muodostaa kirpaisevan vertailukohdan normaaliin työelämään, jos sellaiseen joudun palaamaan joskus lähitulevaisuudessa. Tunti per suunta työmatkoja pois jokaiselta arkipäivältä, kun työt on tehty kokonaan etänä. Säästö on rahassa yli satasen kuukaudessa, ja vapaa-ajassa noin 2 tuntia päivässä. Olen käyttänyt sen nukkumalla aamuisin tunnin pidempään, ja iltaisin on ollut tunti enemmän vapaa-aikaa kuin normaalisti.
Ehkä jo talvella tämä tilanne on enää muisto vain.
Jep, olet oikeassa.
Etätyösuosistuksen poistuessa yhä useampi työnantaja tulee heittämään järjen romukoppaan ja pakottaa työntekijänsä takaisin konttoreihin.
Ilmoita asiaton viesti
Samaan aikaan kun etätyöläiset löhöilevät kotonaan, oikeat työläiset kuten rekkakuskit ja merimiehet venyvät äärimmilleen pitääkseen tavarahuollon toiminnassa koronasta huolimatta. Rahtimaksut ovat nousseet pilviin ja jouluksi odotetaan pulaa monista välttämättömyystarvikkeista. Tämä on globaali tasa-arvokysymys.
https://www.ft.com/content/db887ea6-206b-41e8-9d52-68a6a8ce9b0d
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla ratkaisuehdotus tähän tasa-arvokysymykseen?
Ilmoita asiaton viesti
Minun ratkaisuehdotukseni on Fixit.
Ilmoita asiaton viesti
Onko hölmömpää kuultu. Haluaisit Suomeen Britannian tilanteen?
https://www.standard.co.uk/news/london/petrol-crisis-london-driver-full-up-plastic-bottles-b958113.html
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai asiat ovat sekaisin Britanniassa – vielä jonkin aikaa. Ei brexit Johnsonin johdolla olisi mitenkään kivutta voinut mennä. Ei ehkä muutenkaan.
En vastustaisi EU:ta, jos se toimisi kuten pitää – MUTTA se on sekä virkavaltainen että epädemokraattinen. Suomi on menettänyt liikaa itsemääräämisoikeuttaan. Lisäksi kehitys voi jatkua, jos ei mitään radikaalia tapahdu, vielä huonompaan suuntaan, sillä päätöksenteko painottuu yhä enemmän Keski- ja Etelä-Euroopan intressien mukaan. Koska ne ovat Pohjolaa väkirikkaampia. EU:sta on enemmän hyötyä niille kuin pienelle reunavaltiolle Venäjän vieressä. EUn idän politiikka ei palvele Suomen etua.
https://fi.wikipedia.org/wiki/EU-kriittisyys
EU voisi olla paikallaan löyhänä integraationa. Mutta nythän ollaan kaiken aikaa ajamassa Suomeakin mukaan liittovaltioon – kansalta luonnollisesti asiaa kysymättä.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en kannata Fixitiä, mutta jos siihen päädytään, niin Britanniasta voi ja pitää ottaa oppia. Esim. EU alueen rekkakuskeille ja -yrityksille esim. kahden vuoden viisumi ja toimioikeus Suomeen jonka voi uusia ilman turhaa byrokratiaa, sisältäen kabotaasioikeuden. Tämä yhtenä esimerkkinä ilman tarkempaa tutkimusta. Eli tasapainoillaan heti alussa mitä tarvitaan ja mitä ei ja se mitä tarvitaan, niin siihen helppo ja kannattava menettely. Mielummin ainakin alkuun liikaa lupia kuin liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
No ei valmista vastausta, tätä täytyy hieman miettiä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, niin maailman valtamerillä seilaavat merimiehet eivät ”veny äärimmilleen”, vaan heitä käytetään röyhkeästi hyväksi, he ovat lähes orjan asemassa. Pois ei pääse, ahdas asuminen on slummin tasoista, ja palkka on huono, siinä hyvässä tapauksessa että työnantaja vaivautuu maksamaan palkan.
Ilmoita asiaton viesti
Britanniassa Uberin pomojen mielestä Brexitin aiheuttamalla polttoainepulalla ei ole vaikutusta yhtiön toimintaan, itse työn tekevät kuskit sen sijaan kertovat suurista ongelmista.
https://www.cnbc.com/2021/09/30/uber-says-uk-fuel-crisis-has-had-no-impact-while-drivers-struggle.html
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä ongelma ei valu Uberin johtoportaaseen asti, vaan ne kuskit saavat suurella vaivalla ja omaan laskuunsa haalittua bensaa jostain.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä se työnantaja ei täysin tajunnut sitä tosiasiaa, että jos lomautat, se tarkoittaa käytännössä hyvästi jokaiselle sellaiselle työntekijälle, jolle on kysyntää markkinoilla täydellä palkalla ja täyden työajan verran.
Ilmoita asiaton viesti