Koronaa sairastavan kootut muistelmat

Viime viikolla sain puhelun, että 12-vuotias poikani on saanut positiivisen tuloksen korona-testissä. Mistä lie saanut sen, ehkä peruskoulusta. Muut perheenjäsenet menivät myös heti testiin, ja kaikki muutkin saivat positiivisen testituloksen, yhtä 9-vuotiasta lasta lukuunottamatta. Sinnikäs tapaus.

Kun tauti kerran pääsee perheeseen, tarttuminen on varsin tehokasta. Tiedossani on neljän perheen tartuntaketju, joista yhteensä vain yksi henkilö on säästynyt tartunnalta. Edellä mainittu 9-vuotias nimittäin. Lisäksi on yksi henkilö joka kieltäytyy menemästä testiin, jotta siellä ei asenneta mitään sirua hänen aivoihinsa, mutta olosuhteiden perusteella voidaan arvioida, että hänkin on saanut tartunnan. Testitikun monta kertaa läheltä nähneenä arvioisin, että ei niissä mitään sirua ole.

Tehokkaasti etenee tauti, vauvasta vaariin asti. Eikä se tauti oireeton ollut 20 kk ikäiselle lapsellemmekaan, vaan kuumetta sahaavasti 37.5 ja 39.5 asteen välillä. Perusmuotoinen korona on ikävä tuttavuus, työn tekemisen voi unohtaa viikoksi. 38-asteinen kuume vie mehut tehokkaasti, mutta yhtenä päivänä oli kuumeen sijasta aivan mahdoton päänsärky. Sen päänsäryn olisin vaihtanut mieluusti kuumeeseen. Vihdoin tiedän miltä migreeni tuntuu. Eräs migreenä sairastava olikin minulle vihainen kerran vuosia sitten, kun sanoin että en tiedä miltä kova päänsärky tuntuu. Karman laki on saapunut oikaisemaan tuon vääryyden hänen puolestaan.

Päänsärky ei ole vaarallisin koronan oire, vaan ylivoimaisesti vaarallisin oire on hengenahdistus, tunne että ei saa happea kunnolla. Koronan kanssa pärjää jos se ei etene keuhkoihin. Mutta jos etenee, niillä joilla se etenee sinne jostain syystä, sitten on leikit leikitty vähäksi aikaa. Minun tiedossani olevassa tartuntaketjussa ei ole yhtäkään henkilöä missään ikäluokassa, jolla korona olisi edennyt keuhkoihin. Ne tapaukset löytyvät sairaaloiden vuodeosastoilta, mahdollisesti jopa teholta. Jotkut lopulta hautausmaalta.

+8
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu