Koska tämä pelleily loppuu: missä ä:n pisteet MM-kiekkoilijoiden pelipaidoista?

Kun olin 10-vuotias, keräännyimme Johanneksen koulun ala-asteen juhlasaliin koko koulun väen kanssa katsomaan suorana seinälle heijastettua tv-lähetystä. Marja-Liisa HAEMAELAEINEN voitti kultaa vitosella. Ja kympillä. Ja kahdella kympillä. Tulospalvelun yhteyteen tulostui ylväästi teksti Olivetti computers. Oletin tuolloin, että italialainen tietokoneiden valmistaja ei osaa kirjoittaa ä:n pisteitä. Suomalaisten urheilijoiden nimiä ei kirjoiteta oikein, koska se ei ole teknisesti mahdollista.

Ajat ovat muuttuneet. Nykyään on vaikea kuvitella sellaista asiaa, joka ei olisi teknisesti mahdollista tietokoneille. Mutta yksi on ja pysyy poissa: ääkkösten pisteet MM-jääkiekkoilijoiden pelipaitojen selkämyksessä. Parhaillaan menossa olevissa jääkiekon MM-kisoissa television ruudulla viilettää MAATTA, BJORNINEN, ja niin edelleen.

Nyt vihdoin tiedän, miksi ne eivät kirjoita suomalaisten nimiä oikein. 10-vuotiaana luulin, että siihen on joku tekninen este. Nykyään ymmärrän, että se on vain kunnioituksen puutetta. Kunnioitusta ei saa, jos ei vaadi sitä. Olisiko jo aika vaatia kunnioitusta?

Niitä suuria kiekkomaita on ihan käsittämättömän paljon, joiden pelaajien nimet on kirjoitettu tahallaan väärin pelipaitoihin. Kenelle sitä show’ta oikein pyöritetään? Minkä maan faneille sitä tv-lähetystä tehdään? Jos asia olisi äänestyksestä kiinni, yksi maa ja yksi ääni, sen luulisi olevan läpihuuto-juttu. Jos fanit saisivat päättää, asia olisi jo päätetty. Joten kuka siellä oikein panttaa niitä ä-kirjaimen pisteitä, ja minkä h******* takia?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu