Kotihoidon tuki pois, niin saadaan lisää naisia työttömäksi
Riippumaton tutkijoiden ryhmä on antanut selonteon, jonka mukaan alle 3-vuotiaan lapsen kotihoidon tuki kannattaisi lakkauttaa kokonaan. Tällä keinolla saataisiin arviolta 10,000 naista lisää työttömäksi. Tai siis työryhmän väittämän mukaan, töihin.
Keinot ja oletettu vaikutus ovat samansuuntaisia eläkeputken poiston kanssa: poistetaan yhteiskunnan tuki, niin saadaan lisää ihmisiä työttöm… ei kun töihin.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007722493.html
Nopeasti googlaten tosin kotihoidon tukea saa samaan aikaan työttömyyskorvauksen kanssa, ja kotihoidon tuki vähennetään työttömyysrahasta. Vain kuntalisä jää käteen lisätulona. Joten lopulta valtion maksamalla kotihoidon tuella ei taida olla juuri mitään vaikutusta. Ainoastaan kuntalisällä on tulotasoa lisäävä kannustava vaikutus.
Saarikolla hiki valuu tuskasta tässä hallituksessa.
Kepua ollaan selvästi poistamassa puoluekartalta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos omaa oksaansa sahaavat, mitäs me ulkopuoliset sille voimme?
Ilmoita asiaton viesti
En epäile työllistämisvaikutusta. Mutta keitä tuo työllistäisi?
Ilmoita asiaton viesti
Työvoimatoimistojen ihmisiä? Päiväkotien henkilökuntaa?
Kas kun työttömällä on subjektiivinen oikeus päivähoitoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tuoli-leikkiin uusia osallistujia, mutta tuolien määrä pysyy samana?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kyseessä on taas tilastotemppu.
Todellinen työttömien määrä on varmaan aika suuri , nythän ilmeisesti kirjataan ”ei työttömäksi”;nekin joilla on muutama tunti työtä viikossa
Työttömäksi pitäisi kirjata kaikki täysikäiset jotka eivät elätä itseään työllään tai opiskele oikeasti. Oikeasti sanalla tarkoitan että eivät ole jollain höpö höpö temppukurssilla tyyliin ”ote elämään opi hakemaan töitä”
Nythän työttömiä työnnetään kursseille ja saadaan lukuja paremmiksi kun heistä tulee ”opiskelijoita”
Ilmoita asiaton viesti
Nyt tilastoa ruuvataan eri suuntaan kuin perinteisesti. Eläkeputki ja kotihoidon tuki ovat siirtäneet ihmisiä tilastoissa pois ”työttömyydestä”. Nyt ihmisiä tulee ainakin eläkeputken poiston yhteydessä takaisin työttömäksi, joten työttömyystilasto rumenee, jos he eivät työllisty.
Ilmoita asiaton viesti
Jep…olisi kyllä kiva että tehtäisiin aitoja toimia tilastokikkailun sijaan
Ja olisi hyvä että julkistettaisiin aidot työttömyysluvut.
Ilmoita asiaton viesti
Kerran aloitettua rahanjakoa on vaikea poistaa.
Ilman tätä rahanjakoa ei näitä negatiivisia vaikutuksia olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen.
Ilmoita asiaton viesti
Ok. Se nyt ei kai asiaan liity, kuten ei tämäkään: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/perustuslakituomioistuin-ei-ole-vaihtoehto/
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tuolla keinolla saisi muutaman päiväkotityöntekijän työllistettyä. Vaan mistä rahat heidän palkkoihinsa? Tässä onkin enempi kyse ideologiasta, punavihreät haluavat lapset laitoksiin mahdollisimman pieninä jolloin voidaan varmistaa etteivät vanhemmat pääse istuttamaan vääriä mielipiteitä tai ainoannoikea totuuden kyseenalaistamista näiden ajukoppiin. ”Lapsenne eivät ole teidän lapsianne vaan yhteiskunnan” opetettiin jo Neuvostoliitossa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei päiväkodissa mitään ideologiaa opeteta. Lapset ovat vielä niin pieniä, että poliittinen indoktrinaatio on myöhempi operaatio.
Ilmoita asiaton viesti
Tavoite voi olla myös se, että lapset otetaan pois kotoa, huonoja vaikutteita oppimasta. Lapsi oppii paljon asenteita jo pienenä, vaikka ideologioiden käsitteet tulisivatkin tutuiksi vasta myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Joka tapauksessa näen päiväkotien vaikutuksen lapsiin 100% positiivisena ja kannatettavana asiana. Sosiaaliset ja kielelliset taidot kehittyvät nopeammin kuin yhden tai kahden lapsen kodissa.
Ilmoita asiaton viesti
Pidän lasten kasvattamista sosiaalisuuteen hyvänä asiana, mutta tämä ei tarkoita sitä, että pitäisin päiväkotihoitoa kotihoitoa parempana. Myös kotihoidossa lapsi voidaan kasvattaa sosiaaliseksi ja puheliaaksi. Molemmissa tyyleissä on tietenkin myös mahdollisia ongelmia ja haittavaikutuksia.
Jos kysytään mikä olisi tyypillisesti optimaalista lapsen kehityksen kannalta, ehkä jokin puolivälin ratkaisu, jossa lapsi saisi viettää aikaa ja oppia elämää sekä perheensä ja sukunsa parissa (kokonaisia arkipäiviä), että erilaisissa kodin ulkopuolisissa sosiaalisissa kuvioissa. Se mikä on paras tasapaino noiden kahden välillä, riippuu sekä lapsen itsensä tarpeista, että kodin ja noiden ulkoisten järjestelyiden ominaisuuksista.
Ilmoita asiaton viesti
Kotona voidaan kasvattaa hyvin, mutta minun käsitykseni on, että 80% kodeista on huonompia kasvattamaan alle kouluikäistä lasta kuin 95% päiväkodeista.
Ilmoita asiaton viesti
No jaa, en osaa sanoa tarkkoja numeroita. Osalla kodeista on varmasti haasteita, vaikkapa juopottelua. Päiväkodeilla taas on omat rajoitteensa, kuten vaikkapa se, että hoitajat ovat siellä vain töissä. Monia muitakin etuja ja ongelmia on.
Noin yleisesti voisin sanoa, että en usko ammattimaisen laitoskasvatuksen paremmuuteen. Kuten jo aiemmin annoin ymmärtää, pidän luontevimpana lasten altistamista monille erilaisille vaikuttimille. Erilaiset leirit ja laitokset voivat olla yksi tekijä tässä paletissa.
Oletan että lapset itse viettäisivät tyypillisesti mielellään paljon aikaa vanhempiensa seurassa. Tietyssä iässä sitten haluavat taas ottaa etäisyyttä vanhempiinsa, mutta yleensä vasta päiväkoti-iän jälkeen. Lapsia pitää toki sopivissa määrin töniä mukaan kylmään maailmaankin, oppia saamaan, mutta tuo tasapaino on siis varmasti erilainen eri lapsille, ja parhaat keinot ja aikamäärät ovat tapauskohtaisia.
Ilmoita asiaton viesti