Kovaa peliä kettu-bisneksessä: rehukauppias sai jättää ketut kuolemaan nälkään

Kiinalainen omistaja, jolla on Suomessa useita kettutarhoja, joutuu lopettamaan 2500 sinikettua erikoisesta syystä: yksikään suomalainen rehukauppias ei suostu myymään hänelle ketun rehua.

Eli käytännössä kaikki suomalaiset ketun rehun kauppiaat epäsuorasti ja tuottamuksellisesti jättäisivät hänen 2500 kettuaan kuolemaan nälkään.

https://yle.fi/uutiset/3-11219421

Kovaa on peli ÖsterBostonissa.

Olen hienokseltaan toppuutellut niitä tahoja, jotka haluaisivat lakkauttaa kettutarhauksen Suomesta heti ja kokonaan, mutta tämä tapaus hieman rapauttaa uskoani suomalaisen kettu-alan etiikkaan, ja sitä kautta heikentää myötätuntoani heitä kohtaan, jos joku tekisi lakiesityksen joka kieltäisi heiltä koko elinkeinon harjoittamisen lopullisesti.

Kiinalainen kettutarhojen omistaja teki yhden lakiteknisen virheen, joka maksoi hänelle pari miljoonaa euroa: Latvialaiset rekat tulivat tyhjinä Suomeen noutamaan kettuja. Hänen olisi pitänyt lastata jokaiseen rekkaan Latviassa vähintään yksi rulla vessapaperia, ja osoittaa tuolle rahdille joku määränpää Suomen rajojen sisällä, niin hän olisi säästänyt lottovoiton verran rahaa.

Edelleen ihmettelen poliisin toimintaa tässä tapauksessa. Onko normaali poliisin käytäntö pysäyttää rekat maantielle ja estää niiden ajaminen, jos ne ovat saapuneet Suomeen ilman rahtia? Sellaisia rikoksia on vähän, joissa poliisi lähtee valot vilkkuen paikan päälle estääkseen mahdollisesti ehkä suunniteltavan rikoksen toteuttamisen reaaliajassa. Yleensä asioita puidaaan vain käräjillä jälkikäteen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu