Kumpi on suurempi välistäveto, Business Finlandin vai EU:n elvytyspaketti?

Kun joku keksi keväällä idean, että valtion luottokorttia voidaan vinguttaa, ja sieltä voidaan ottaa rahaa ihan miten paljon vain halutaan, ministeri Lintilä kiiruhti nopeasti avaamaan rahahanat yrityksille Business Finlandin kautta. 300 miljoonaa lähti valtion tililtä parissa päivässä niin että heilahti.

Sitä sitten ihmeteltiin jonkun aikaa, että hetkinen, miksi korona-tuet menevät Ano Turtiaisen voimailu-bisneksiin ja muille propellipäille, kriteereillä joilla ei ollut mitään tekemistä korona-kriisin kanssa. Kun sen piti olla korona-kriisin hoitoa. Virallinen selitys oli, että no katos mokomaa emme huomanneet / lainsäädäntö ei mahdollistanut mitään muuta menettelyä / olemme pahoillamme ja korjaamme asian. Blogeissani epäilin Lintilää pelimieheksi, joka haistoi tilaisuuden koittaneen jakaa valtion rahaa sinne mihin hän sitä halusi, kun korona-kriisi tarjoaa toimenpiteelle sopivan savuverhon ja näennäisen selityksen.

Nyt Euroopan komissio sorvaa 750 miljardin elvytyspakettia koko Euroopalle — Business Finlandin kohusta tutulla tyylillä, eli kriteereillä, joilla ei ole sitten niin minkään valtakunnan vertaa tekemistä korona-kriisin kanssa: tuen määrään vaikuttaisi maan väkiluku, työttömyysaste vuosien 2015 ja 2019 välillä, ja vuoden 2019 käänteinen bruttokansantuote asukasta kohden. Yksikään näistä tuen jakoperusteista ei liity korona-kriisiin millään tavalla. Ainoa rehellinen nimi tälle paketille olisi ”vastikkeeton tulonsiirto rikkailta köyhille”.

https://yle.fi/uutiset/3-11407101

Epäilen Brysselin herroja pelimiehiksi ja pelinaisiksi (ja onko siellä muitakin sukupuolia mukana näiden lisäksi?), jotka ovat haistaneet tilaisuuden koittaneen jakaa EU:n jäsenvaltioiden rahaa sinne mihin he sitä haluavat, kun korona-kriisi tarjoaa toimenpiteelle sopivan savuverhon ja näennäisen selityksen.

Mehän emme tiedä, mihin he haluavat jakaa ne rahat. Kupletin juoni on, että jäsenvaltiot allekirjoittavat vekselin, ja sitten Euroopan komissio tai tukea saava valtio käyttää rahat miten tahtoo.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu