Kun terrorismi sulki islamin pilkkaajien suut

Islamistien hyökkäys sarjakuvalehti Charlie Hebdon toimitukseen  vuonna 2015 on kuuluisin monista tapauksista, joissa islamistit ovat länsimaiden maaperällä hiljentäneet islamin uskonnon pilkkaamisen, tappamalla pilkkaajan.

Tappouhkauksia sai myös tanskalaisen Jyllands Postenin toimitus vuonna 2005, julkaistuaan Muhammedia esittäviä pilapiirroksia. Islamia halventavia pilapiirroksia koulun luokassa esitelleen ranskalaisen opettajan murha tällä viikolla on osa samaa pitkää jatkumoa.

https://yle.fi/uutiset/3-11600649

Charlie Hebdon iskun jälkeen Ranskan hallitus julisti kansalle, että ”emme anna terrorismin voittaa”. Todellisuudessa terrorismin oli annettu voittaa jo ennen kuin nuo lohduttavat sanat lausuttiin kansalle. Ranskan hallitus oli sopinut Charlie Hebdo -lehden kanssa tukevansa lehden jatkumista taloudellisesti, sillä ehdolla, että jatkossa lehti välttää provosoimasta islamisteja tarpeettoman paljon. Kansallisen turvallisuuden nimissä. Islamin pilkkaaminen ei hyödytä Ranskan valtiota, mutta terrorismin väheneminen hyödyttää paljonkin.

Charlie Hebdo julkaisi toki heti seuraavassa numerossaan profeetta Muhammedin pilakuvia oikein olan takaa, mutta tarkkaavaiset lukijat huomasivat kyllä, että pilakuvien terävin kärki oli sensuroitu pois. Charlie Hebdo -lehden röyhkeä ja kuvia kumartamaton sielu kuoli terrori-iskussa vuonna 2015. Jäljelle jäi poliittisesti korrektimpi (ja poliittisesti ohjatumpi) varjo menneisyydestä.

Entiseen ei ole enää paluuta. Ei ehkä missään päin maailmaa. Terrorismi on saavuttanut tavoitteensa: pelkoon perustuvan itsesensuurin.

Sitä noudatan minäkin. Myös tässä blogissa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu