Kunnat ”verottavat” asukkaita progressiivisesti jo nykyäänkin

SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdotukset kunnallisen tuloverotuksen progressiosta saivat viileän vastaanoton tolkun puolueissa. Mutta onhan sitä progressiota salaa hivutettu kuntiin jo vuosikymmeniä sitten. Kun joku neropatti keksi, että hinnoitellaan kunnan palvelut progressiivisesti. Siis ne palvelut, jotka on maksettu veroilla.

Päivähoito ilmaiseksi työttömälle. Keskituloiselle 150 EUR / kk. Hyvätuloiselle 288 EUR / kk. Ja ökyrikkaalle… rumpujen pärinää… tuo sama 288 EUR / kk. Vasemmisto ei rikkaita porvareita rokota, vaan rahat otetaan keskituloisilta ja vähän parempituloisilta palkansaajilta. Marx on kuollut ja kuopattu.

Julkisessa liikenteessä on sama juttu: köyhälle halvalla, ja kaikille muille normaalilla hinnalla. Mitähän kaikkea muuta kunta myy kansalaisille keskituloisen taskut tyhjentävällä hinnoittelulla?

Verotuksen taulukot ovat harhaanjohtavaa tietoa. Totuus selviää vasta kun huomioidaan myös progressio, joka sisältyy yhteiskunnan myymien palveluiden hinnoitteluun. Jotenkin tämä on saatu aikoinaan läpi perustuslaki-valiokunnasta, että julkisen palvelun hinta ei ole sama kaikille.

Onhan himmeli. Mikään hinta ei ole aito, kaikkea on manipuloitu.

+1
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu