Kymmenen uutista, joita en olisi halunnut kuulla

Kymmenen uutista, joita en olisi halunnut kuulla:

Google osti miljoonien amerikkalaisten terveystiedot. Siis täydet sairaskertomukset, röntgen-kuvat ja niin edelleen. Näiden henkilöiden tietämättä. Öh, pitäisikö lukea tarkemmin se pienellä painettu teksti Google.com sivuston käyttöehdoissa?

https://yle.fi/uutiset/3-11065262

Seinäjoen Keskussairaala poltti rahaa 200,000 EUR kouluttamalla henkilöstöään puhumaan ruotsia, silloin kun ei vielä tiedetty että Vaasa saa sittenkin pitää laajan päivystyksen. Jokaiselle työntekijälle annettiin ruotsin kielen koulutusta noin 8 tuntia.

Öh, 8 tuntia? Mitähän kielitaitoa sillä sai aikaan?

https://yle.fi/uutiset/3-11052769

Terveystalo ja Mehiläinen ovat kuin uusi S-ryhmä ja K-ryhmä. Vähittäiskaupan hinnoittelu onkin jo kahden suuren toimijan hiekkalaatikko. Kohta sama tilanne on myös terveys-alalla. Kuinkas tässä nyt taas näin kävi?

https://yle.fi/uutiset/3-11051955

HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan lahjussyytteet menivät nurin niin että heilahti. Vallitsevan lainsäädännön nojalla ehkä oikea ratkaisu. Jospa lakiin kirjattaisiin että tietyssä roolissa toimiva ei saa vastaanottaa arvokasta lahjaa neuvottelukumppanilta, ja piste. Nyt edellytettiin lisäksi näyttöä siitä, että rahalahja olisi vaikuttanut henkilön päätöksentekoon neuvottelukumppania suosivalla tavalla. Milläs sen todistat?

https://yle.fi/uutiset/3-11040175

Nainen sai parkkisakoista 45,000 EUR kulut, ja hävisi oikeudessa. Hotellien pihalla näkee välillä melkoisia nippuja parkkisakkoja, kun Parkki-Pate käy laputtamassa kerran päivässä. Eikö kukaan lakimies keksi tulkita taulussa lukevia ehtoja tiukemmin: ”Luvattomasta pysäköinnistä veloitamme 60 EUR.” Sehän tarkoittaa yksi 60 EUR maksu per yksi pysäköinti, ei per yksi päivä.

No, se nainen siirteli ilmeisesti autoaan koko ajan. Sen sijaan kirjoittaisinkin lakiin näin: Väärin pysäköinnistä on luvallista periä virhemaksua enintään 60 EUR ensimmäiseltä päivältä, ja sitä seuraavilta päiviltä hinnaston mukaisen pysäköintimaksun verran, eli sen verran kuin pysäköinti olisi maksanut luvallisesti ja etukäteen ostettuna.

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/5d2faa92-22a9-46de-ad86-4115d936145a

Boris Johnson on kuulemma Venäjän kätyri, tuoreen salaisen raportin mukaan. Myös Donald Trumpin väitetään olevan Putinin kavereita. Näin suuren oletetun vaikutusvallan huomioiden, Venäjällä menee kyllä yllättävän huonosti, sekä taloudessa että ulkopolitiikassa. Myös juuri näiden mainittujen johtajien kanssa.

https://yle.fi/uutiset/3-11064021

Koulukuvien hinnoissa on jopa 10 EUR lahjukset välissä. Koulu tai vanhempien yhdistys vetää välistä jopa 10 EUR per lapsi, sopiessaan diiliä valokuvaamojen kanssa. Ilmankos minulta paloi tänä syksynä 80 EUR kahden lapsen koulukuvauksiin. Nyt täytyy kyllä kaivaa sanakirja esiin, mikä on korruption kieliopillinen määritelmä?

https://yle.fi/uutiset/3-11047715

Youtube on oikukas alusta bloggareille. Julkaistavan materiaalin moraalia vartioiva yritys ei paljon selittele, miksi joku video loukkasi amerikkalaisen Bible Belt -vyöhykkeen asukkaiden herkkiä tunteita. Mikä on sensuurin määritelmä? Voisiko sensuurin vaikka kieltää lailla? Eli kieltää Facebookia bannaamasta Ecuadorin entistä presidenttiä Rafael Correaa ilman EU:n tuomioistuimen päätöstä, ja niin edelleen. Ja kieltää YouTubea sanelemasta globaalin viihdekulttuurin moraalista agendaa, sensuroimalla myös sellaista joka olisi laillista julkaistavaksi kohdemaassaan. Jos emme kiellä, niin nämä vesselit vaikuttavat ihmiskunnan kulttuuriseen ja jopa moraaliseenkin kehitykseen. Tavalla ja motiiveilla jota he eivät suostu edes kertomaan.

https://yle.fi/uutiset/3-11050971

https://yle.fi/uutiset/3-11051924

Kiina alkaa pisteyttää myös yrityksiä, ei vain kansalaisia. Pisteitä menettää siitä että on tekemisissä tahojen kanssa, joiden pisteet ovat huonot. Hindujen kastijärjestelmä tulee vielä kalpenemaan tämän untouchables-järjestelmän rinnalla.

https://yle.fi/uutiset/3-11041494

Kiina veti pois omistuksensa suomalaisesta Radio Classicista, sekavien taloussotkujen saattelemana. Mutta haitanneeko tuo. Mitä haittaa siitä muka voi olla, jos Kiinan valtio omistaa muutamia viattomia ja hyvämaineisia mediataloja Euroopassa tai Afrikassa? (Vastaus: paljonkin, kuten Der Spiegelin ansiokas artikkeli valaisee tilannetta.)

https://yle.fi/uutiset/3-11038801

https://www.spiegel.de/international/world/china-expands-media-dominance-in-africa-a-1272274.html

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu