Kymmeniä tuhansia ympärileikattuja naisia, Suomen ja Ruotsin maton alle lakaistu tabu

Ruotsissa arvioidaan olevan noin 40,000 – 50,000 ympärileikattua naista. Suomessa heitä uskotaan olevan noin 10,000. Kyse on suurimmaksi osaksi ensimmäisen sukupolven pakolaisista naisten ympärileikkauksen perinteisiltä alueilta Somaliasta, kurdien alueilta, Egyptistä, Etiopiasta, Eritreasta tai Gambiasta. Myös Suomessa ja Ruotsissa jo asuvien maahanmuuttajien tyttölapsia ympärileikataan jonkun verran, mutta kunnollista tilastotietoa ei ole. Ketään ei ole kiinnostanut edes kartoittaa, kuinka laajalle levinnyt tällainen käytäntö on. Saati sitten hoitaa asiaa kuntoon.

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsissa-jopa-50-000-ymparileikattua-naista-ongelma-paljastuu-usein-vasta-synnytyssalissa/

Hallitus suunnittelee parhaillaan erillistä lakia tyttölasten ympärileikkaamisen kieltämiseksi. Juridista tilannetta se ei taida muuttaa juuri miksikään, koska ympärileikkaus täyttää jo nykyään pahoinpitelyn tai ruumiinvamman tuottamuksen tunnusmerkit.

Saattaisi olla suureksi avuksi tilanteen saamiseksi hallintaan, jos ympärileikattuna oleminen kriminalisoitaisiin. Siis nuo 50,000 ympärileikattua naista Ruotsissa ja 10,000 Suomessa kutsuttaisiin pakolliseen sukukalleuksien rekonstruktio-leikkaukseen. Silloin se ehkä menisi paremmin perille, sekä ensimmäisen että toisen polven maahanmuuttajille, että Pohjoismaissa ei hyväksytä naisten ympärileikkausta. Nollatoleranssi — ei pelkästään ympärileikkausten tekemiselle, vaan myös ympärileikattuna olemiselle. Jos jonkun henkilön uskonnollinen vakaumus ei salli poistattaa omaa ympärileikkaustaan, siinä tapauksessa oikea menettely on menolippu takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.

Nyt Suomi ja Ruotsi noudattavat niin suurta toleranssia naisten ympärileikkausten suhteen, kun asiaa ei vaivauduta edes kartoittamaan kunnolla, että tämä alkaa näyttää jo ympärileikkauksen kulttuurisen perinteen suvaitsemiselta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu