Lääkäri irtisanoutui terveyskeskuksesta, ja itki onnesta kahvihuoneessa

Yksityisellä työterveyden lääkäriasemalla töissä oleva sukulaiseni kertoi tarinan uudesta kolleegasta hänen työpaikallaan.

Tämä uusi lääkäri löytyi eräänä päivänä kahvihuoneesta yksin itkemässä. Työtoverit menivät sitten juttelemaan hänelle niitä näitä, kun eivät tienneet mistä on kyse. Hän kertoi tarinansa. Hän oli ollut 18 vuotta töissä kunnan terveyskeskuksessa. Ja nyt ensimmäistä kertaa siirtyi töihin yksityiselle puolelle.

Nyt hänellä oli aikaa istua ja juoda kahvia. Kukaan ei tullut hätistelemään heti seuraavan potilaan luokse. Ei ollut koko ajan mahdoton kiire ja paine päällä. Tämä oli niin ihmeellinen ja uusi kokemus hänelle, että hän purskahti itkuun kahvikuppinsa ääressä. Hän tunsi myös syyllisyyttä siitä, että hän jätti entisen työyhteisönsä oman onnensa nojaan, ja hakeutui sinne missä ruoho on näin paljon vihreämpää ja elämä helpompaa.

Tarvitsemme lisää sosialismia, työläisten pelastamiseksi pahoilta kapitalisteilta, jotka riistävät työntekijöiden selkänahasta viimeisetkin mehut. Kaikki yksityinen terveydenhuolto pitäisi kansallistaa. Sitten tämän lääkärin ei tarvitsisi enää itkeä siellä kahvihuoneessa. Ei olisi aikaa sellaiseen, ei hetken rauhaa.

Jos yksityisiä lääkärikeskuksia ei olisi, hän joutuisi takaisin töihin julkiseen terveyskeskukseen.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu