Lääkettä muovihysteriaan: Vihdoin pesuaineita yms. omaan pulloon?

Ilmastopoliitikot potevat Madridin kokouksen jälkeistä krapulaa. Eikä syynä ole pelkästään alkoholi ja Madridin yöelämä.

Pettymystä ja epätoivoa ovat poteneet viime aikoina myös muovi-hysteerikot, joille EU:n uusi muovidirektiivi tarjoaa kovin laihaa lohtua. Virvoitusjuoman muovinen korkki täytyy jatkossa niitata kiinni pulloon, jotta se ei voi kadota roskaksi luontoon. Paitsi jos koko pullo katoaa roskaksi luontoon.

Maailman yleisin muoviroska, tupakan tumpissa oleva muovinen filtteri, sai armon Euroopan Unionin poliitikoilta. Tätä voisi kutsua myös tekopyhyydeksi, saivarteluksi, tyhjän toimittamiseksi, tai hyttysen siivilöimiseksi keitosta, jossa kelluu myös kamelin pää.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miksi-eu-kielsi-muovipillit-muttei-uskaltanut-kieltaa-tata-viela-pahempaa-saastuttajaa/

https://www.talouselama.fi/uutiset/kauppalehti-muovidirektiivi-iskee-suomen-panimoalaan-muovinkaytto-ei-vahene-vaan-kasvaa/2ad6450b-6a7e-4765-b33a-7985647c4804

Missä EU, siellä ongelma. Jos ilmastopolitiikassa EU vetääkin ryhdikkään näköisesti maailman pelastajan roolia, muoviroskien politiikassa EU osoittautui yhtä hyödyttömäksi edistyksen jarruttajaksi ja kiviriipaksi kuin Madridin ilmastokokouksessa Brasilia, USA ja Kiina kumppaneineen.

Suomen Tukes tuli 6 vuotta sitten surullisen kuuluisaksi päättömästä hötkyilystään, kieltäessään pesuaineiden yms. myynnin omaan täyttöpulloon. Koska Tukesin mielestä EU:n direktiivit kieltävät sen. Vaikka monessa EU-maassa myydään pesuaineita omaan täyttöpulloon. Ovatko Tukesin johtajat ja Suomen apulais-oikeusasiamiehet mahdollisesti sukua keskenään? Ideologisia yhtäläisyyksiä tuntuu löytyvän. Jota kutsutaan pilkun viilaukseksi tai hiusten halkomiseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9122138

https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/pesuaineiden-tayttopalvelu-tekee-paluun-ruohonjuuressa/

Yksi asia kolkuttaa joskus paatunutta omaatuntoani. Kun pyöräytän Cappuccinot Dolce Gusto -koneellani, ja heitän kaksi muovikapselia roskiin siinä matkan varrella, kun laahustan kahvikupin kanssa olohuoneeseen, lyhyen ohikiitävän hetken tulee joskus mieleen, onko tässä mitään järkeä? Eikö todellakaan ole teknisesti mahdollista, että kahvikoneen muovikapselit olisivat kestotavaraa, ja kahvin ainekset täytettäisiin kapseliin tai koneeseen suuremmasta paketista jauheena?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu